Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Slutsegern till Granlund

Foto: TR BILD
Joakim Granlund stod som slutsegrare i Knutsson Rising Star Cup på Åby. Foto: TR BILD

Halmstadlärlingen vann resa till USA efter finalerna i Knutsson Rising Star Cup.

Publicerad:

En slutsegrare i lärlingsserien Knutsson Rising Star Cup skulle koras över två finalheat under torsdagen. I det första blev det seger för Gustav Johansson och Christoffer Eriksson-tränade Ingo (e. Infinitif) som bara var bäst från dödens. Samtidigt spurtade Joakim Granlund in som trea tillsammans med Gustav Hellmans Anddontsayitsover (e. Andover Andover). Det innebar slagläge för Joakim Granlund och Johan Untersteiner-tränade He Is In (e. Zola Boko) i det andra finalheatet.
Efter ett lopp i tredje utvändigt och en tuff upploppsduell mot Marcus Lindgren-tränade Tresexton blev det seger.
– Det var skönt, det har gått lite trögt i år, sade segerkusken i vinnarcirkeln.

Vann USA-resa

Förstapriset var en resa till USA tillsammans med Björn Norén på Knutsson Trotting.
– Det bästa är att man får åka med ”Bernie”, sade Granlund och skrattade. Jag har alltid drömt om att åka till USA.

Andrapriset gick Klas Olsson och trea blev Gustav Johansson. Segrande Granlund jobbar för dagen som lärling hos Halmstadtränaren Peter Untersteiner, som även han firade framgångar på Åby. Tillsammans med Magic Happens (e. Make It Happen) blev det seger över två och ett halvt varv efter ett lopp i rygg på ledande favoriten Cobbys Olifant.
– Det började bra med honom, sedan har det varit problem längs vägen. Nu är han i bra form och jag tror att han kan få en fin vinter, sade Peter Untersteiner i vinnarcirkeln.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS