Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

SM-deltagare till Bergh

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Smedsbo Faksen flyttar från Jan-Olov Persson till Robert Berghs filial i Töva, utanför Sundsvall. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Robert Bergh får in en färsk SM-deltagare i sitt proffsstall.

Publicerad:

Det är åttaårige Smedsbo Faksen (e. Järvsöfaks) som i dagarna flyttar från Jan-Olov Persson till Robert Berghs filial i Töva.
– Jan-Olov kontaktade oss redan för en månad sedan och frågade om vi inte var intresserade av att låta någon annan tränare ta över Smedsbo Faksen. Detta eftersom han behövde plats för nya unghästar i stallet. I går tog vi delägare beslutet att flytta hästen till Robert Bergh. Meningen är att Smedsbo Faksen ska tränas på filialen i Töva. Det är absolut inga hard feelings mellan oss ägare och Jan-Olov Persson, berättar Magnus Burman, företrädare för ägarna Travakademien – Easy.

Smedsbo Faksen är mest känd för sin andraplats i Norskt Travderby samt sina två vinster på Vincennes. Hästen hade ett väldigt tungt 2018, men efter en halsoperation vände allt i början av det här året. Med Magnus A Djuse i sulkyn blev det tre raka segrar, varav den sista inom V75 på Bergsåker. På sistone har dock hästen visat tveksam stridsmoral till slut, även om motståndet varit tufft som i SM.
– Han verkar inte trivas med att tävla och betäcka samtidigt. Nu hoppas vi att Robert Bergh kan få ordning på honom igen och att det blir en rolig vinter på tävlingsbanan. Sedan får vi kanske fokusera mera på avel nästa sommar. Hans avkommor ser intressanta ut och bland annat hade han en tvååring som kvalade i början av den här veckan, avslutar Magnus Burman.

Smedsbo Faksen har hittills tagit 15 segrar och tjänat 1,7 miljoner kronor. Robert Bergh har ett kallblod i träning sedan tidigare – treårige Buska Blyg (e. Järvsöviking, en seger och 62.500 kronor).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS