Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Smakstart för Stall Denco – med en ny kusk i sulkyn

Foto: Lars Jakobsson/Maria Holmén/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/Maria Holmén/TR Bild

Två hästar till start – två segrar. Det nya året började i dur för Admir Zukanovic och kanske såg vi ett nytt radarpar födas under torsdagskvällen på Åby.

Publicerad:

I måndags satte Stefan Söderkvist punkt för sin framgångsrika körsvenskarriär. Han lämnade därmed sin plats som förstekusk åt Stall Denco och tanken är att vakansen ska fyllas av Rikard N Skoglund under stordagarna, berättade tränaren Admir Zukanovic förra veckan.

Vid Åbytravets första tävlingar för året var Skoglund dock inte på plats. Därför fick Henriette Larsen chansen bakom Dencos hästar – och som hon tog den. Larsen vann med både Great King Wine (e. Maharajah) och Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall) och då snålade inte Zukanovic med berömmet.
– Henriette kör ju som en gud, sade Zukanovic till Kanal 75.
– Det är så kul att se och så kul att hästarna håller formen. Jag är skitglad.

Great King Wine inledde 2019 med att vinna och gjorde nu likadant 2020. Han var kvällens mest överlägsne segrare och avgjorde det femte loppet redan på sista bortre långsidan.
– Det var väldigt okomplicerat. Han var lite smålat första varvet, men 1 500 kvar ville han börja tävla. Då blev det väldigt enkelt. Det var bara att åka med, sade Henriette Larsen i vinnarcirkeln.

Gizmo de Veluwe återkom nyligen efter ett långt skadeuppehåll. En spricka i höger framhov höll sjuåringen borta, men nu visade han med eftertryck att han har mycket ogjort på tävlingsbanan. Torsdagens seger togs från dödens på 1.13,2 över kort distans.
– Det är en jättefin häst. Jag hoppas att han håller sig frisk och fräsch nu, så att vi får se mer av honom. Det är ju en häst som ska starta på lördagar, sade Zukanovic efter segern.

Torsdagens vinnare på Åby:
Jori Boko (e. Yankee Glide) – Oskar Svanberg
Gladiator d'Am (e. Bold Eagle) – Kevin Oscarsson (Adrian Kolgjini)
Power Vacation (e. Dream Vacation) – Peter Untersteiner
Jasmin Band (e. Dream Vacation) – Johan L Sundgren
Great King Wine (e. Maharajah) – Henriette Larsen (Admir Zukanovic)
Candy Crush (e. Lovely Lidob) – Maria Elfstrand (Mimmi Elfstrand)
Enzo (e. From Above U.S.) – Jeppe Juel
Twilight Brodda (e. The Best Madrik) – Kim Eriksson (Håkan Danielsson)
Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall) – Henriette Larsen (Admir Zukanovic)
The Hot Bandit (e. Hot Tub) – Stefan Persson (Gustav Hellman)

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.