Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snabbast genom tiderna

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Brian Sears körde Homicide Hunter i lördagens världsrekordlopp. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Topptiderna avlöser varandra på Red Mile och i lördagens Allerage Farms Open Trot tog Homicide Hunter priset. Den sexårige valacken vann på travhistoriens snabbaste tid – 1.07,6.

Publicerad:

Tidigare under dagen hade treåriga Impinktoo och fyraåriga The Erm vunnit på 1.08-tider i den 30-gradiga värmen i Lexington och det gick fort även för den äldre eliten. Fortare än någonsin.

Med Brian Sears i sulkyn segrade Homicide Hunter (e. Mr Cantab) på 1.07,6a/1.609 meter – en tiondel snabbare än Sebastian K:s absoluta världsrekord på tusenmetersbanan Pocono Downs från 2014. Homicide Hunter tränas av Chris Oakes och spurtade till seger från tredje par utvändigt. En seger som vard värd 72.500 dollar. 

Anette Lorentzons Guardian Angel Ås slutade tvåa och Jimmy Takters Pinkman trea. Duon var tre längder bakom segraren och noterades båda för tiden 1.08 blankt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.