Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snackhäst vann direkt

Foto: SCREENSHOT/ATG LIVE
Foto: SCREENSHOT/ATG LIVE

Man ska sällan skrika för högt om orutinerade hästar, men i Maestro Zon ser Michael Larsson ut att ha en häst som är någonting extra.

Publicerad:

Maestro Zon (e. Readly Express) fick många ögon på sig efter sitt kval på Färjestadstravet 22 mars. Hästen kvalade på 1.16,4/2.140 meter och visade antydan till stjärnglans.
– Jag hörde att varvet gick på 1.18 och tänkte att det var väl en lagom fart. Planen var att hålla det tempot. Men jag får ju erkänna att jag kände knappt att han ökade, man blir lite fartblind alltså. Det här är nog den värsta jag har haft, berättade Michael Larsson då.

– Det är en jättefin häst som jag lyckades köpa till fyra ägare som ettåring. Jag har tyckt om honom hela tiden. Det är en sådan häst man drömmer om, fortsatte Larsson.

Efter söndagens debut på Årjängstravet lär han knappast ha ändrat sin uppfattning. Ekipaget hittade till ledningen efter 1.14 första 500 meterna. Maestro Zon och norskfödda Thai Daenerys var gott och väl mellan 50 och 100 meter före övriga konkurrenter hela loppet igenom. Över upploppet kunde inte Thai Daenerys hänga med längre och Maestro Zon gick undan med någon längd. Segertiden skrevs till 1.16,8/2.140 meter och förstapriset var 20.000 kronor.

Hästen är ägd av Easy KB, och uppfödd av Madelen och Torbjörn Ohlzon, Långeruds Gård.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS