Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Söderkvist avslutade dubbelt

Foto: ALN
Stefan Söderkvist fick på nytt segerdefilera med Mo Farah. Foto: ALN

Stefan Söderkvist hade en fin kväll på Axevallaslätten. Mo Farah bestämde i spets och Trovatore sändes framåt och sänkte konkurrenterna den tunga vägen.

Publicerad:

Admir Zukanovic har en omtalad dyrgrip i Mo Farah (e. Muscle Hill). Det dröjde länge innan hästen fungerade i tävling, men efter två raka segrar trodde nog många att poletten trillat ned. Hästen kom dock till denna start utan att ha varit nära seger i tre raka starter. Nu visade han dock prov på sitt kunnande igen och vann enkelt från spets på 1.13,0a/1.640 meter.
– Det var skönt att han skötte sig idag efter ett par raka missöden. Han har väldig kapacitet den här hästen och det är lite upp till honom själv när han väljer att sköta sig eller inte. Hästen har alltid skött sig smärtfritt i träningen, men i loppen har han inte riktigt hållit vad han lovat. Jag hoppas att det fortsätter gå bra, sade Admir Zukanovic.

Stefan Söderkvist har vunnit med Bengt Holm-tränade Trovatore (e. Love You) och under tisdagen var det dags igen. Med halvvarvet kvar till mål landade ekipaget först utvändigt om ledaren Platon Face och avgjorde säkert på 1.13,8/2.660 meter.

En fin kväll hade också Jonas Moberg som ordnade två segrar inom V64-spelet med egentränade hästar. Global Tess (e. Dream Vacation) fick länge vandra i dödens, men hade trots det krafter att avgöra.
– Hon är bra den här hästen, men hon vinglar och far lite. Kapaciteten är hög på henne. Hon gjorde det bra även från dödens senast och jag kände att jag inte skulle vara slagen från den positionen denna gång heller. När vi kom in på upploppet tog hon tag i grejerna ordentligt, sade Jonas Moberg.

Ett par lopp senare satte Jonas Moberg även dit Mon Petit Cheval (e. Ganymede) som fick lucka från rygg på ledaren.
– Jag hoppades att vi skulle kunna ta oss till ledningen, men det lyckades vi inte med. Halvvarvet från mål förstod jag att luckan skulle komma och min häst visade prov på fin löpvilja, sade han.

Amatören Ferry Fridolfsson har inte vunnit lopp sedan 2014, men nu var det dags igen. Med Lars-Erik Prytz-tränade Smens Halva (e. Thai Tanic) öppnades första varvet på 1.19,5 och även om hästen blev lite rullig över upploppet höll ekipaget undan säkert på 1.16,1/2.140 meter.
– Han har gjort två väldigt bra lopp och det kändes som att han stod på tur för seger. Taktiken var att hålla uppe ledningen och det kändes som att vi bevakade det hela över upploppet. Hästen gick i mål med krafter kvar, men han blev lite rullig så jag vågade inte riktigt köra på honom, sade Ferry Fridolfsson.

Halvvarvet från mål avancerade Mikael J Andersson snabbt framåt via tredjespår med Pär Hedberg-tränade Sharon's Luck (e. Lucky Chucky). In på upploppet ryckte ekipaget till sig ett par längders ledning och de höll undan även om konkurrenterna närmade sig den sista biten.
– Jag kände mig tvingad att gå eftersom hon kändes så pass fin och det kändes som att hon exploderade i tredjespår. Hästen var mycket lugnare nu än i årsdebuten och det var självklart positivt, sade Mikael J Andersson som dessutom segrade med Jejje Palema (e. Kadabra) och Ulf Eme (e. Symphonic Hanover) den här kvällen. Erik Berglöf segrade också med sin egentränade Witty (e. Maharajah) som avlade sin maiden i det fjärde försöket. Det treåriga stoet kom i mål på 1.17,4a/2.140 meter. Emil Engvall var först över linjen med Eric Martinsson-tränade Bambi Rozz (e. Mythical Lindy). Det sjuåriga stoet tog karriärens sjätte seger. Johan Untersteiners Broadway Appolo (e. Broadway Hall) tog årets första seger i det andra försöket. den femårige hingsten tog en säker seger på 1.13,8a/2.140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS