Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Söderkvist lägger av

Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Stefan Söderkvist. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Stefan Söderkvist, 62, avslutar sin karriär.
På måndag kör han sitt sista travlopp. 
3 263 segrar har Åbykusken tagit.

Publicerad:

Det är Expressen som avslöjar nyheten under lördagskvällen. Så sent som i torsdags vann Stefan Söderkvist Gulddivisionens final med Stepping Spaceboy. På måndag kör han sitt sista lopp. 

Vill åka skidor

Söderkvist som är född i Sundsvall har planer på att söka sig norröver, åtminstone delar av året.

– Vi håller på att titta efter ett hus i Vemdalsfjällen. Jag vill gärna vara där och åka skidor med min familj under vintern. De senaste åren har jag tänkt mer och mer på att motionera och sköta min hälsa samtidigt som att äta rätt, säger han till Expressen

Under 2019 har han dragit ned på arbetet och kört 625 lopp, att jämföra med 1 100 år 2017. I samband med Åbys lunchtrav på måndag kör han sitt sista lopp i karriären. McClintock i det tredje loppet blir hans sista styrning.

Flera Grupp I-segrar

Stefan Söderkvist har vunnit 3 263 segrar och sju av dem har varit av Grupp I-kaliber. Bland annat har han vunnit Hugo Åbergs Memorial med Fridhems Ambra, StoChampionatet med Mad Marke och ”Kommunloppet” i Italien med Noras Bean.

Travronden har sökt Stefan Söderkvist.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS