Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Sofia vann ryttar-SM

Foto: HANOLD/ALN
Sofia Afolfsson hade Ottens Fighter som segervapen i montéryttar-SM. Foto: HANOLD/ALN

En 24-årig sjuksköterska kan titulera sig svensk monté-mästare. Sofia Adolfsson lotsade Ottens Fighter med ackuratess till sin karriärs hittills största seger.

Publicerad:

Sofia jobbar alltså som sjuksköterska och kör och rider travhästar på amatörbasis. Till ifjol hade hon även hästar i träning, bland annat kallblodet Faksina som lillasyster Lena (21 år) nu har ansvaret för. 

Sofia passerar inom kort 100 körda/ridna lopp i år och i sadeln har det sammanlagt nu blivit 21 vinster, varav elva i år. Segervapnet i montéryttar-SM, Ottens Fighter, tränad av Anna-Lena Bernhardsson, har haft Sofia som partner i alla årets fyra starter och de har funnit varandra.

- Med rätt lopp idag kände jag mig inte borta. Ottens Fighter tål kanske inte att gå en kilometer själv, så jag ville ha ett lopp i rygg så länge som möjligt, sade Sofia.

Precis så red hon. Ner i andraspår efter start till vad som blev andra häst i andraspår, och när Ottens Fighter (e. Smasher) fick attackera in på upploppet avgjorde valacken lätt före Panic Button/Lena Fritz och Interest Sånna/Jenny Brunzell.

Segertiden blev 1.14,6a/2.140 meter och förstapriset var 100.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS