Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solänget samlade in mest pengar under november

Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Solänget samlade in mest pengar till cancerforskningen. Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD

För andra året i rad samlade Solänget in över 100 000 kronor under Mustaschkampen i november. Därmed belönas de också med just 100 000 kronor av ATG. Pengar som ska gå till att utveckla verksamheten på travskolan.

Publicerad:

Nu är november över och därmed också mustaschkampen. ATG är huvudsponsor till projektet som syftar till att under november samla in så mycket pengar som möjligt till kampen mot Prostatacancer som är den vanligaste cancerformen bland män.

Solänget är den bana som samlade in överlägset mest pengar till Mustaschkampen,

114 031 kronor. Tvåa är Umåker som lyckades samla in 66 010 kronor och trea Jägersro med 57 395 kronor. Det är andra året i rad som Solänget samlar in över 100 000 kronor.

Erika Lundqvist är utbildningsansvarig på Solänget, hon säger så här till ATG till om banans insamling.

– Vi är väldigt lyckliga! När jag ser tillbaka på den här månaden så har verkligen alla varit med och bidragit, allt från elever till föräldrar och alla som är involverade i och runt Solänget. Det gör mig väldigt stolt! Att få vara med och stötta och sprida kunskap om Mustaschkampen och den här sjukdomen betyder mycket för oss. Min förhoppning är att vi brutit lite av det tabu som råder och i slutändan hoppas jag att det bidrar till att fler testar sig och lär sig mer om den här sjukdomen, säger Erika Lundquist till ATG

Solänget får nu 100 000 av ATG som matchar det insamlade beloppet upp till 100 000 kronor. En siffra som Solängets insamling överskred. Det finns en plan för vad pengarna ska gå till.

– Vi har tänkt att pengarna ska gå tillbaka till våra hästar. Alla våra hästar ska få ett vindskydd i hagen och också en värmebalja så att de kan dricka varmt vatten även när det är kallt ute, säger Lundquist till ATG.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.