Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solberg sadlar om – ger upp tränarkarriären

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Tom Erik Solberg slutar som tränare. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Tom Erik Solberg är en av Norges mest framgångsrika kuskar och har över 2.100 segrar på meritlistan. Samtidigt har han också varit tränare, men den karriären är nu till ända.

Publicerad:

– Det allra viktigaste argumentet är att min sambo Toril är kroniskt sjuk och inte kan jobba i stallet längre. Utan henne är det omöjligt för mig att driva en tränarrörelse, berättar Tom Erik Solberg för Trav og Galopp-Nytt.

Förra året körde Solbergs stall in 1,2 miljoner norska kronor. Hittills i år har det blivit knappt en halv miljon.
– Jag tycker inte att det har gott så bra som jag hade velat. Jag är nog bättre som kusk än tränare. Jag har haft massor av fina hästar och tycker inte att jag har fått ut maximalt av dem, säger Solberg till TGN.

Kuskkarriären är däremot inte över. Dessutom ska Solberg bli "manager" för storsatsande Nils Munkhaugens hästar.
– Jag är mycket tacksam över det. Jag har haft en bra relation med Nils i många år och nu blir den ännu tätare.

Munkhaugen äger bland andra Ghazi B.R, som tränas av Jean-Michel Bazire, samt Photo Lavec som stått i Solbergs stall, men som alltså får en ny tränare framöver.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS