Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvalla i kväll – och alla andra travgalor

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Daniel Redéns Propulsion blev Årets Äldre Häst på Solvalla förra året. I år är han en av sex kandidater i samma kategori.. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Vi börjar gå in i Gala-tider på allvar. Eskilstuna tjuvstartade redan förra helgen och Solvalla kör i kväll. Vilken blir årets äldre häst där?

Publicerad:

Eskilstuna var alltså först ut i Sverige med sin travgala redan i lördags. Där tog paret Pierre och Lise-Lotte Nyström hem hela tio priser. Bland annat utsågs deras Lady Of The Lake till både Årets Häst och gjorde dessutom Årets Bragd.

I kväll fortsätter gala-aktiviteterna på Solvalla och i morgon på Örebro/Lindesberg. För femte året i rad har Solvalla valt att ha en lite annorlunda gala mot de flesta andra banor. De har ingen jurygrupp eller kandidater i de olika klasserna, utan går helt strikt efter 2019 års siffror i respektive kategorier.
– Vi har valt den här modellen för att det ska kännas lite mera som vårt eget. Solvalla är ju oftast rikligt representerat vid den stora hästgalan och där finns det mer vanliga upplägget med kandidater och så, säger Solvallas marknads- och kommunikationschef Markus Myron.

Det finns dock ett undantag på Vallas gala – Årets Äldre häst. Där har banan plockat fram sex kandidater: Double Exposure (Daniel Redén), Milligan's School (Stefan Melander), Milliondollarrhyme (Fredrik B Larsson), Propulsion (Daniel Redén), Who's Who (Pasi Aikio) och Readly Express (Timo Nurmos).
– Vi valde att bryta ut den här klassen i år. Sammanlagt har det kommit in 363 unika röster via ett formulär på vår hemsida. Resultatet presenteras i kväll, fortsätter Myron, vilken berättar att sammanlagt 314 personer anmält sig till Solvalla Champions, som evenemanget kallas.

Förutom trerätters middag blir det bland annat också dans till livebandet Rille Live Act.


Här är alla banorna travgalor (närmast i tid först):

11 januari: Eskilstuna
17 januari: Solvalla
18 januari: Örebro/Lindesberg
25 januari: Umåker och Östersund
1 februari: Bergsåker, Boden, Bollnäs, Skellefteå och Årjäng
8 februari: Årets Häst-galan i Stockholm samt Vaggeryd.
15 februari: Hagmyren och Åmål.
22 februari: Dannero
29 februari: Axevalla, Färjestad, Halmstad, Jägersro, Kalmar och Åby
7 mars: Visby
14 mars: Gävle, Romme/Rättvik och Solänget

Övrigt: Mantorp har inte bestämt datum ännu, men kommer att arrangera sin gala någon gång under mars.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS