Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvallas drag: Hultman och restaurangfokus

Foto: Kanal75
Stefan Hutlman. Foto: Kanal75

Solvalla satsar på restaurangbesökarna under tisdagarna 2018.
Det genom en expertpanel med Stefan Hultman och en något kortare tävlingsdag.
– Vi har fortfarande ett brett erbjudande men är mer specifika nu med att rikta oss mot den typen av publik som går ut och köper en bit mat kombinerat med underhållning. Vi tror att det är ett segment vi bli mer konkurrenskraftiga i, säger nuvarande sportchefen Markus Myron.

Publicerad:

Under gårdagen släppte Solvalla ett pressmeddelande där banan berättade att Stefan Hultman är klar som expert för Solvalla under deras tisdagskvällar nästa år.
– På tisdagarna kommer han att jobba exklusivt för Solvalla, säger Markus Myron.
Var det här något ni tidigt arbetade med?
– Ja, det får man säga. Man har tänkt på Stefan under en lång tid då han varit borta och nu när han är mycket piggare har vi förstås noterat vilket oerhört bra jobb han gjort när han varit med i ATG-Live och TV4 och hur väl mottagen han har blivit.

"Ganska så imponerande"

Myron medger att en expertpanel inte låter särskilt unikt men anser Solvallas erbjudande sticka ut.
– En expertpanel i sig låter kanske inte så revolutionerande men jag tycker att det vi kan erbjuda är ganska så imponerande. Stefan med sin kunskap och sin berättarteknik. Anders Malmrot som visserligen tillträder som sportchef och finns här ändå så att säga. En person som utmärkt sig de senaste åren och fått mycket positiva vitsord. Dessutom vår tipsexpert Mattias Spante som verkligen gjort bra ifrån sig och som vi tycker om mycket.

"Jämförbart med en hockeymatch"

Planen med tisdagarna är vara klara i rimlig tid samtidigt som den delas upp i två block.
– Vi bygger den här tävlingsdagen i två olika delar. Man kan kalla det för två olika starttider beroende på målgruppens önskan och behov. Vi kör tre lopp med start 18.00 och klockan 18.50 tar en ny punkt vid: expertpanelen. 
– 19.25 körs V64-1 och vi väljer något färre lopp i sin helhet – efter V64-spelet är tävlingsdagen slut. Målsättningen är att kunna attrahera med ett arrangemang som inte är för långt och till exempel jämförbart med en hockeymatch i tid. 

Solvalla är tydliga med att man framför allt riktar sig mot en publik som inte är går under facket "travnördar".
– Vi har fortfarande ett brett erbjudande men är mer specifika nu med att rikta oss mot den typen av publik som går ut och köper en bit mat kombinerat med underhållning. Vi tror att det är ett segment vi bli mer konkurrenskraftiga i.

Görs det förändringar i restaurangmenyn?
– För 1,5 år sedan förändrades den i samband med en ny restauratör, så där upplever vi att Morgan Lydebring som är restaurangchef lyckats rätt. Givetvis tittar Morgan ständigt över förbättringsområden men några stora förändringar är inte planerade. 

Målet: 52 500 besökare under 2018

Vad har ni för mål med tisdagarna?
– Målet är att med våra 35 tävlingskvällar snitta 1.500 besökare per gång, vilket ackumulerar 52.500 besökare på ett år.
Med fokus på restauranggäster – innebär det större uppsida ekonomiskt?
– Ja, men det är inte hela förklaringen till att vi väljer den vägen. Vi tror att vi har störst potential att göra en effekt här.

"Bygga upp ett koncept tar tid"

Någon enorm ökning av publiktillströmningen är inte att vänta initialt, tror Myron.
– Vi är väldigt ödmjuka inför uppgiften vi har framför oss. Att det blir en publikstorm redan i januari för att vi nu har en egen tävlingsdag på tisdagar kommer förstås inte att ske. Det handlar om att bygga upp ett koncept…att komma igång med hela processen, och det tar tid.

"Ska bli väldigt, väldigt kul"

– Jag kände mig hedrad när Solvalla frågade om jag ville vara med i expertpanelen. Jag är så glad att vi äntligen fått en egen tävlingsdag och jag tycker att Solvallas idéer om hur arrangemanget kan bli mer intressant för publiken är jättebra. Det här uppdraget kommer bli en utmaning, men framför allt ska det bli väldigt, väldigt kul, säger Stefan Hultman i pressmeddelandet.

FAKTA

Så kör Solvalla nästa år

ST:s styrelse hade tre förslag att ta ställning till, för att hitta en lösning på frågan om en egen tävlingsdag för Solvalla, och förslaget som vann innebär följande:

  • Solvalla kör V86 Xpress på onsdagar tillsammans med Åby, Jägersro eller Bergsåker. Åby, Jägersro och Bergsåker kör med höga Xpress-prispengar som tidigare. Onsdagen blir Solvallas andradag med förstapris på cirka 40-50 000 kronor. 
  • Solvalla kör "Supertisdag" tre av fyra veckor. Höga prispengar och stora lopp.
  • Jägersro kör "Supertisdag" cirka tio gånger om året och kör V5 som andrabana mot Solvalla de övriga veckor när man inte tävlar på onsdagen.
  • Axevalla och Sundbyholm får också två "Supertisdagar" var eftersom de också berörs mycket av beslutet att göra Solvalla till huvudbana på tisdagar.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS