Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvallas måldomare i svår cykelolycka: "Hade tur"

Foto: Privat
Björn Wikander från sjuksängen. Foto: Privat

På väg till jobbet på Solvalla tog det tvärstopp för måldomaren Björn Wikander.
Han föll handlöst från sin cykel.
– När jag låg där såg jag att benpipan stack ut i ena armen. Men hade jag inte haft hjälm så hade det slutat värre, säger Wikander till Travronden.

Publicerad:

Det blir några veckors ofrivilligt uppehåll som måldomare på Solvalla för Björn Wikander. Han var inblandad i en svår cykelolycka i tisdags.

– Jag brukar cykla till jobbet på Solvalla och det gjorde jag i tisdags morse också. Det var soligt och fint väder. Jag skulle passera igenom en cykeltunnel då olyckan var framme. Mitt i tunneln hade någon lagt en utbränd vespa. Det gick från att vara jätteljust till mörkt i tunneln och jag såg vespan alldeles för sent. Det blev en rejäl krasch, berättar Björn Wikander.

"Två komplicerade brott"

Han skadade sin ena arm svårt, fick skador i ansiktet och på ett ben.

– Jag röntgades under tisdagen och det visade sig vara två komplicerade brott på ena armen. Jag trodde att jag skulle slå ut tänderna men skärmen på hjälmen tog mycket av smällen så det blev bara en fläskläpp. Det är klart att man känner sig rätt förbannad hur någon kan släpa in en utbränd vespa och lägga den mitt i cykeltunneln.

Kanske Solvalla på Jubileumspokalen

Nu väntar han på att få armen opererad och är givetvis sjukskriven från jobbet som måldomare.

– Ja, vi får se om jag tar mig till Solvalla för att se Jubileumspokalen på tisdag. Det känns rätt okej om jag är lugn, men när benbitarna rör sig inne i armen så är det inte så kul.

Kunde slutat mycket illa

Han säger själv att olyckan hade kunnat slutat på ett helt annat sätt.

– Cykelhjälmen blev rätt sargad så jag inser förstås att det var väldigt bra att jag hade den på. Jag har ju lärt mina barn att man ska ha cykelhjälm och därför har jag det själv för att föregå med gott exempel. Jag har aldrig brutit något tidigare och trodde att jag skulle klara mig ifrån det. Men det blev inte så. Trots allt hade jag nog ändå en jäkla tur.

Stefan Kanestad går nu in som måldomare på Solvalla under Björn Wikanders frånvaro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS