Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvallas vd: "Var vår första kandidat"

Foto: null
Jörgen Forsberg, VD på Solvalla.

Under torsdagen kom nyheten att Anders Malmrot blir ny sportchef på Solvalla. Nu berättar banans vd, Jörgen Forsberg, om rekryteringen och varför valet föll på just Malmrot.

Publicerad:

I två och en halv månad har Jörgen Forsberg varit vd för huvudstadsbanan Solvalla. Under torsdagen kom banan med sin hittills största nyhet med Forsberg vid rodret. Den populäre tv-profilen Anders Malmrot blir ny sportchef medan Markus Myron får titeln marknadskommunikationschef.
– Självklart ser jag väldigt positivt kring det här. Vi kände att vi behövde stärka och renodla rollen på kommunikationssidan eftersom den varit lite flytande innan. Jag förde ett resonemang med Markus som hade fritt att välja och han berättade att han kittlades mer av tjänsten inom marknad och kommunikation. Att vi stärker upp den positonen kommer göra banan till gagn och förhoppningen är att det blir positivt för alla. Från aktiva till journalister och besökare.

Istället blir det alltså 45-årige Anders Malmrot som övertar rollen som sportchef på Solvalla. Travintresset inleddes uppe i Östersund och efter flytten till Stockholm har han haft ett flertal roller som tipsexpert. Senast i TV4 och ATG Live.
– Vi började titta efter lämpliga personer och den enkla vägen hade kanske varit att ta någon som person varit sportchef på en annan bana tidigare, men vi kände att vi ville ha ett helt nytt namn och då kom Anders på tal tidigt. Det är en väldigt omtyckt person inom travet och väldigt sympatisk och han kommer göra mycket nytta för oss. Jag har inte hört ett enda negativt ord om honom.

Ny sportchef och en helt ny roll som marknadskommunikation, vad betyder det för Solvalla?
– Kanalerna för att marknadsföra en bana som Solvalla är idag helt annorlunda än tidigare. Markus Myron har en styrka i den nya rollen i och med hans bakgrund och hans kunskaper. Förhoppningen är att det bara ska vara vinnare rakt igenom och nu kommer Mats Lagerholm och hans team enbart kunna fokusera på försäljningssidan. 

Hur länge har denna rekrytering varit på gång?
– För ungefär tre, fyra veckor sedan tog jag första kontakten med Anders. Han var hela tiden vår första kandidat och det löste sig bra.

Vad mer kommer hända på Solvalla den närmsta tiden?
– Vi hoppas inom kort kunna presentera något spännande inför våra nya tisdagstävlingar nästa år. Sedan hoppas vi också kunna få till ett attraktivt upplägg även för onsdagarna.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS