Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spännande amerikan till Dalarna

Foto: Privat
Mikael Svärdh tillsammans med Veronica Sundberg och auktionsköpet Sture S.E. Foto: Privat

Det hårdsatsande paret Mikael Svärdh och Veronica Sundberg har köpt en intressant amerikan till Dalarna, som övertygade stort vid seger i tisdags på Pocono Downs.

Publicerad:

Den treårige Muscles Yankee-sonen Total Darkness ägdes tidigare av Menhammar Stuteri och tränades av Jonas Czernyson i USA. Treåringen startade i tisdags på Pocono Downs och från ledningen var han helt överlägsen och segermarginalen skrevs till sex längder när han vann på 1.11,8a/1.609 meter.

Efter loppet köptes hästen av hårdsatsande Dalarna Stall & Avel i Rättvik, som Mikael Svärdh och Veronica Sundberg, står bakom.

– Robert Lindström på YB Trading tipsade oss om hästen, så vi har haft ögonen på honom och efter utklassningssegern i förrgår slog vi till. Han är dessutom anmäld till Kungapokalen och Sprintermästaren nästa år så det blev då extra intressant att ta hem honom till Sverige. Att han är efter min favorithingst och är i rätt ålder underlättade så klart köpbeslutet, säger Mikael Svärdh, grundare till Dalarna Stall & Avel.

Klicka här för att se Total Darkness seger i fredags. (OBS extern länk)

Treåringen har gjort 17 starter och vunnit tre av dessa och tjänat 55.988 dollar. Han var med i försöken till Hambletonian, men galopperade bort sig i det kvalet som Pinkman vann. Den största prischecken tjänade han i Harry Zweig Memorial Consolation då han blev tvåa bakom Muscle Diamond och tjänade 19.000 dollar.

Mikael Svärdh är sambo med Veronica Sundberg, dotter till Rättvikstränaren Åke Sundberg och han kommer stå som ansvarig på hästarna och både Mikael och Veronica jobbar i stallet. De köpte fem hästar på Kriterieauktionen tidigare i år och dessutom köpt sexårige Helios från USA.

Inköpta på Kriterieauktioen
Sture S.E., hingst, Chocolatier-Summer Dream S.E., (köptes för 100.000 kr)
Insignia, sto, Sam Bourbon-Big Star Liveröd, (köptes för 30.000 kr)
Enter Sisu, hingst,  Muscles-Yankee Dream on Lindy, (köptes för 200.000 kr)
Turn to Win, sto, Muscle Massive-Turninglou, (köptes för 70.000 kr)
Bear My Dream, hingst, Dream Vacation-Bear My Royalty, (köptes för 70.000 kr)

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS