Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spåren för Nuncio och Piraten

Foto: Micke Gustafsson/ALN
On Track Piraten drog spår invändigt om Nuncio. Foto: Micke Gustafsson/ALN

Travronden har pratat med båda stallen inför lördagens drabbning mellan Nuncio och On Track Piraten. Hans R Strömberg aviserar ett par intressanta ändringar på sin häst.

Publicerad:

Rättviktränaren om Hans R Strömberg inför lördagens gulddivisionsfinal som också är det första uttagningsloppet till Olymiatravet.
On Track Piraten står inför en väldigt spännande uppgift. Med tanke på att Nuncio finns med i startlistan är jag väldigt ödmjuk, men ska vi slå honom någon gång så är det väl i den här starten efter On Track Piraten varit igång längre och är i bra form. Johnny får prova från start och försöka hålla ute Nuncio och gör han det så tror jag att han kör där också. Det kommer att bli ett häftigt lopp och min häst kommer att tävla barfota fram och i en ny variant av jänkarvagn som han inte testat tidigare, säger Hans R Strömberg.

Vi har även pratat med Marcus Schön i stallet hos Stefan Melander.
Nuncio fick ett lämpligt lopp senast och det var ett steg mot formtoppen. Vi får hoppas att det blir lite körning inledningvis mellan konkurrenterna, men samtidigt tål Nuncio alla positioner. Stefan har varit nöjd med honom efter det senaste loppet och det finns ingenting att anmärka på. Vilken utrustning han går med i är inte bestämt i nuläget, men det blir eventuellt barfota fram. Han har visat vilken världsstjärna han är och det är klart att han ska ses med god chans, säger han.

Triton Sunds lopp – Gulddivisionen – 2.140 auto – 1 april – Förstapris: 250.000 kr

Häst–Kusk
1. El Mago Pellini–Lutfi Kolgjini 
2. Kadett C.D.–Robert Bergh
3. On Track Piraten–Johnny Takter
4. Going For Gold Zaz–Jorma Kontio
5. Nuncio–Örjan Kihlström 
6. Claes Boko–Erik Adielsson
7. Thai Broadway–Björn Goop
8. Västerboonthenews–Carl Johan Jepson

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS