Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Speedrace: Sex hästar inbjudna till fartfesterna

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
M.T.Insider vid fjolårets seger. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Tre varmblod och tre kallblod är inbjudna till elitloppshelgens två speedrace. För hästarna i den sistnämnda kategorin är det premiär över 640 meter.
– Jag är mycket spänd på att se hur snabbt kallbloden kan springa över den korta distansen, säger Anders Malmrot.

Publicerad:

Speedracet för varmblod har blivit ett stående inslag och avgörs även i år över riviga 640 meter under elitloppsdagen. M.T.Insider vann både 2018 och 2019 och är den första hästen som är klar för årets upplaga, skriver Solvalla i ett pressmeddelande.
– Det ska bli mycket spännande att se om han kan ta tredje raka, säger banans sportchef, Anders Malmrot.

I fjolårets final ställdes Olle Alséns startkatapult mot In Line Tooma och Xlnt Chili Tripel. Även de två är inbjudna i år.

Premiär för kallbloden

För första gången blir det också ett speedrace för kallblod. Det körs på fredagen och tre hästar har fått varsin inbjudan: hingstarna Mino och Särpefanten samt stoet Lysjö Mocca.
– De har samtliga visat upp mycket bra startsnabbhet, säger Malmrot.

Totalt får nio hästar plats i respektive klass. Varmbloden tävlar om ett förstapris på 100.000 kronor medan kallbloden gör upp om 80.000 kronor i sin final.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.