Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Spelet har tagits emot väl"

Foto: null
Katarina Widman, försäljningschef på ATG

Premiären av Grand Slam V75 kan läggas till handlingarna och Travronden fick en pratstund med ATG:s försäljningschef Katarina Widman om "debuten" för den nya spelformen.

Publicerad:

Hur skulle du summera premiären av Grand Slam 75?
- Efter en otroligt intensiv helg med bra spel både lördag och söndag är vi väldigt nöjda. Det är precis så vi vill att spelhelgen ska se ut. V75 på lördagar med väldigt bra sport och spel. Söndagen med lite mer fokus på spelet med mindre antal hästar och kortare tid för analys där vi får med oss lördagsspelaren, säger Katarina Widman. 
 
Vad var ni nöjda med respektive mindre nöjda med?
Det har fortfarande bara gått en omgång så det är lite tidigt att utvärdera. Vi är nöjda med att vi verkar ha lyckats med att få med oss spelarna även på söndagar, vilket är vårt mål då vi vill skapa en tredje stor speldag i veckan. Vi har fått positiva reaktioner från spelare, butiker och sporten. Vi är också väldigt nöjda med att vi jämfört med V64 Grand Slam har lyckats dubbla omsättningen på söndagar vilket generar dubbelt så mycket pengar till trav o galoppsporten.
- Vi hade givetvis förhoppningar om några skrällar men de flesta av favoriterna vann vilket gjorde att vi inte fick chansen att dela ut så mycket pengar som vi hade hoppats på. Nu är det jackpot kommande helg och då hoppas vi att utdelningen blir större.
 
Omsättningen nådde drygt 19,3 miljoner kronor? Var det enligt målsättning? 
- Det var i linje med våra förväntningar så det är vi är absolut nöjda med. Samtidigt ska man veta att detta är en långsiktig satsning som vi kommer göra en ordentlig utvärdering på när vi har lite mer siffror att gå på.
 
Hur tyckte ni att GS75 står sig jämfört med V64 Grand Slam om man tittar på omsättningen?
- Bra! Ser vi till de omgångar på V64 med Grand Slam på söndagar som gått under 2017 så dubblar vi den omsättningen i runda slängar, under premiärhelgen. Det är väldigt positivt och innebär mer pengar till trav o galoppsporten – varje gång vi gör något som leder till detta är vi glada.
 
Hur såg spelet ut för vinnare/plats/tvilling kontra tidigare söndagar?
- Vi analyserar detta just nu för att ta reda på vilka av våra spelare som var aktiva och hur de agerade under premiärhelgen. Det är därför lite för tidigt att svara på detta.
 
Vad har ni fått för respons från spelare/publik för premiären av GS75? 
- Vi har fått väldigt bra feedback hittills. Spelet har tagits emot väl och det har varit stort intresse och engagemang på flera nivåer, med många kreativ förslag på hur vi skulle kunna utveckla produkten.
 
När kan det bli aktuellt med tillsammans-spel för GS75?
- Med den konkurrenssituation vi lever idag med 84 konkurrenter på spelmarknaden är det oerhört viktigt att utvecklas och ständigt komma med spelnyheter. När frågan nu lyfts vid ett flertal tillfällen så kan vi säga att vi tittar på denna möjlighet, men det kommer inte bli aktuellt inom den närmsta framtiden.
 
Kommer ni att göra några ändringar i upplägget för GS75 till nästa söndag?
- Enligt Svensk Travsport kommer det sportsligt vara högre klass på loppen på Halmstad, vilket vi tror kommer dra ännu större intresse. Med en jackpot i ryggen kommer det spelmässigt också vara högintressant att delta på söndag. Vi ser verkligen fram emot en ny spännande omgång. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS