Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Spets och slut för Vikens Fingerprint

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Vikens Fingerprint, Oskar J Andersson och Mikael Fellbrandt efter en tidigare seger. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Galopp för favoriten. Då slapp Oskar J Andersson bekymra sig för taktiken. Med dilemmat ur världen spårade han och Vikens Fingerprint runt om på Örebrotravet.
– Hon uppträdde förbättrat i spets och det känns bra inför framtiden, sade Andersson efter segern.

Publicerad:

Vikens Fingerprint (e. Prodigious) kan öppna rejält bakom bilen, men är det i ledningen som hon gör sina bästa lopp? Oskar J Andersson var i valet och kvalet när det femåriga stoet enkelt tog hand om taktpinnen i tisdagens start. En kurva senare galopperade favoriten Vivacious Allie på utsidan och då fanns det inte längre något huvudbry.

Det blev ledningen och därifrån vann också Vikens Fingerprint med säker marginal på tiden 1.13,8 över full väg. Ett glädjebesked från Mikael Fellbrandts miljonärska, menade Andersson efteråt.
– Jag hade tankar på att släppa. Ibland har hon sprungit på tvären i ledningen och jag tycker att hon har gjort många bra lopp bakifrån. Men i dag blev det spets och jag var väldigt nöjd med att hon uppträdde förbättrat där. Det känns bra inför framtiden. Hon är startsnabb och har en förmåga att sno åt sig ledningen, sade segerkusken.

En som fick en tung väg till seger var auktionsdyringen Oliver Hall (e. Ready Cash). Pierre Nyström styrde ut honom från andra ytter, men blev inte nedsläppt. I stället fick Oliver Hall trava i först i tredjespår under slutrundan.
– Jag trodde att jag skulle komma till dödens och om man hade sett det senaste loppet han gjorde kanske man borde ha tagit upp, menade Nyström efter att Oliver Hall ändå avgjort med nos till godo på Tracy’s Princess.
– Det är klart att man inte mår bra när han får gå i tredjespår, men gjorde han det riktigt bra. Han är stark som en björn den här hästen.

Femårige Oliver Hall tränas av Lars Erixon och ägs av SRF Stable. Han ropades in för 750 000 kronor på Kriterieauktionen 2016, men har hittills bara gjort fyra starter. Tisdagens var den andra som slutade med seger.

Tidigare nämnda Vivacious Allie fick nöja sig med en fjärdeplats efter sin galopp, men hennes stallkamrat Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) såg till att Daniel Redén fick med sig en tränarseger från Örebro.

Fyraåringen vann bergsäkert från ledningen över lång distans och har nu fem segrar på sju starter.
– Han har visat gott gry så här långt. Han var bra i fjol och det här var en lovande årsdebut. Han vann med krafter kvar i dag, sade Örjan Kihlström som satt i sulkyn.

Du hittar samtliga resultat från tävlingarna här.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS