Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST om Kolgjinis avtal: "Bryter mot uppförandekoden"

Foto: Mia Törnberg
Foto: Mia Törnberg

I fredags skrev Lutfi Kolgjini på ett sponsoravtal med maltesiska bolaget Legolas.
Det är någonting Svensk Travsport ser rött kring.
– Under måndagen sätter vi oss ner och diskuterar ämnet och innan dess har jag inga direkta detaljer, säger Svensk Travsports förbundsjurist Göran Wahlman.

Publicerad:

Rune Anderssons maltesiska spelbolag Legolas har det surrats mycket kring inom travet det senaste året. Nu, senaste veckorna, kanske mer än någonsin. Under fredagen skrev bolagets marknadschef Martin Bengtsson och Lutfi Kolgjini, på ett sponsoravtal.
– De vill synas och det kommer jag se till att de blir, kommenterade Kolgjini.
Ärendet är nu uppe hos Svensk Travsport, som inte är helt nöjda med Jägersrotränarens agerande i fallet.
– Det är tråkigt, säger generalsekreterare Johan Lindberg och hänvisar sedan till Svensk Travsports förbundsjurist, Göran Wahlman.
Göran Wahlman själv, har koll på fallet, men säger också att han kommer ha än bättre koll under måndagen.
– Vi ska sätta oss ner och kolla igenom fallet. Vad som däremot står klart är att detta bryter mot reglementet, eller den uppförandekod som vi satt upp. För en dryg månad sedan gjorde vi ett tillägg i uppförandekoden. Numera ingår där även att man inte får ha samarbete med företag, organisationer och personer som är verksamma inom krigsindustri, pornografi eller enligt svensk lag oreglerad vadslagning, säger Wahlman.
Tidigare har ni på Svensk Travsport sagt att ett ärende måste anmälas av någon privatperson till er, för att det ska tas upp i disciplinnämnden. Gäller det även detta fallet?
– När det kommer till detta skulle jag tro att en sådan som Staffan Falk (domarbas, Svensk Travsport reds anm.) går in och gör en anmälan. Då tas det vidare och beslut tas så småningom.
Hur ser du på Lutfi Kolgjinis agerande?
– Det är emot reglementet, så mycket mer än så vet jag inte om jag behöver säga.
Tror du detta ger några påföljder och i så fall vad?
– Det är inte min sak att bedöma, utan det är någonting som disciplinnämnden får ta tag i om ärendet kommer till dem, avslutar Wahlman.
Lutfi Kolgjini själv, är inte rädd för en eventuell prövning i disciplinnämnd, eller för den delen civilrättsligt.
– Jag anser mig ha rätt och kan komma att ta detta så långt som till EU-domstolen, sade Kolgjini under fredagen.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.