Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST tvingas till namnbyte – får inte använda V75

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Foto: Mia Törnberg/TR Bild

V75 är spelbolaget ATG:s varumärke. Därför tvingas Svensk Travsport byta namn på den högsta tävlingsserien i sin kommunikation.
– Det här ger oss en möjlighet att lyfta sportens varumärke ännu mer, säger kommunikationschef Tomas Fyhr.

Publicerad:

Med anledning av den nya spellagstiftningen sker en separation mellan ATG och Svensk Travsport i flera frågor – stora som små. En av konsekvenserna är att ST inte längre kan benämna tävlingsdagar som ”V75-dagar”. – ATG äger varumärket V75 och det beskriver spelet V75, säger ST:s sportchef Petter Johansson i ett pressmeddelande.

Det nya namnet blir i stället Svenska Travligan (STL). Lördagarna kommer således att heta STL-dagar och inte V75-dagar när Svensk Travsport är avsändare. Kommunikationschef Tomas Fyhr utvecklar för Travronden.
– I nuläget är namnbytet den största effekten, men vi hoppas och tror att det här gör att vi kan stärka sporten. Nu får sporten ett eget varumärke och vi vill lyfta fram det som är fantastiskt med sporten.

Samma upplägg som tidigare

Några stora förändringar eller satsningar är dock inte att vänta initialt.
– Vi är extremt ödmjuka inledningsvis. En hel del idéer har kommit upp på de samråd vi haft, vilka vi har med i vår idébank men det händer väldigt mycket under 2019 så vi tar det försiktigt inledningsvis.

I praktiken innebär namnbytet ingen förändring av tävlingskalendern för 2019. Det kommer att köras STL-försök och STL-finaler enligt samma modell som görs nu.
– Utöver de ordinarie STL-dagarna på lördagar där det alltid är fem försökslopp, körs det även några enstaka försökslopp vid andra tävlingstillfällen. Det är samma upplägg som använts tidigare, där det till exempel körts ett försök på sommaronsdagarna.

Många andra organisationer väljer internationellt klingande namn, hur har ni resonerat kring det?
– Framför allt arbetar vi med en svensk målgrupp men en av de positiva faktorerna med det här namnet är att det är enkelt att översätta: Swedish Trotting League.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS