Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST: "Vi fördömer inte Halmstadtravets agerande"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ulf Hörnberg, tf vd, Svensk Travsport. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Halmstadtravet utestänger fyra italienska aktiva från sin bana under 2019.
Svensk Travsport har informerats i ärendet men är inte delaktiga i beslutet.
– Det här är Halmstadtravets eget initiativ och det är inget vi från Svensk Travsport står bakom, säger tillförordnade vd:n Ulf Hörnberg.

Publicerad:

I Halmstadtravets pressmeddelande uttrycket banan att det inte är sanktionerat från högre instans.

– Nej, egentligen har jag inte så mycket att säga, det här är Halmstadtravets initiativ och det är inget som vi från Svensk Travsport som organisation står bakom, säger Ulf Hörnberg, tillförordnad vd på Svensk Travsport.

Fördömer inte Halmstad

Däremot tar inte förbundet avstånd från beslutet.

– Vi väljer inte heller att fördöma Halmstadtravets agerande, men jag kan säga som så, att från Svensk Travsports sida så har vi valt att agera utifrån varje lands regelverk, och att man blir bestraffad i landet där eventuell gärning görs. Det är ingen hemlighet att Italien har en annan syn på drivningar än vad vi i Sverige har, men ändring bör lösas genom att driva förändringsarbete politiskt. Det handlar om att agera inom UET och så vidare.

"Stolt över svenska reglementet"

Hörnberg anser, liksom Halmstadtravet, att drivningarna från det aktuella loppet skadar sporten.

– Drivningsreglerna ser olika ut i världens alla länder och det går inte komma ifrån att drivningarna som vi fick se i consolation till Lotterian skadar travsporten. Därför är jag stolt över det svenska reglementet, och de drivningsregler vi har.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.