Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

ST vill hitta ”önskvärda läget”

Foto: Svensk Travsport
Rebecka Persson och Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist. Foto: Svensk Travsport

Svensk Travsport startar ett stort framtidsprojekt. Syftet är att sporten ska ta fram en motsvarighet till ATG:s manifest.

Publicerad:

Projektet har döpts till Pegasus 2020. Rebecka Persson, som är adjungerad som ”ungdomsledamot” i Svensk Travsports styrelse, har utsetts till projektledare.

– Idag saknar vi en tydlig bild av hur vi vill att travsporten ska se ut. Vi har inte har definierat en gemensam bild, säger hon i en artikel på travsport.se.

Arbetet med Pegasus 2020 går ut på att måla upp hur travsporten ska se ut när målet, eller kanske snarare målen, som sätts upp är nådda. Strategin blir att hitta hur det ”önskvärda läget” ser ut och sedan jobba mot det.

– Genom att fokusera på det önskvärda läget får vi på ett naturligt sätt hjälp att prioritera, organisera och effektivisera travsporten. Det handlar om att definiera målet så att vi kan välja vad vi ska göra, men också våga välja bort sådant som inte tar oss närmare målet.

ATG har sedan ”manifestet” utarbetats och etablerats av verkställande direktören Hasse Skarplöth fått ett tydligt dokument att mäta, och väga, spelbolagets utvecklingsidéer mot. ATG:s manifest syftar mot målet att spelbolaget ska vara ledande i norden år 2020. Utvecklingsprojekt som bedöms passa in i manifestets mening och mål går man vidare med. Bedöms idén/projektet inte passa in i manifest-målen förkastas den. 

Sporten har dock inte haft något motsvarande måldokument, vilket fått som konsekvens att ATG:s totospelsagenda ”agenda” blivit överordnad sportsliga intressen gällande till exempel ”upplevelsevärdet” på travbanorna. Nu ska det alltså rådas bot på den bristen.

– Bilden ska bland annat svara på frågor som hur det ska se ut när man kommer till en travbana, hur vi tävlar och vilka hästar och människor som befinner sig på travbanan och runtomkring i travsporten. När bilden av det önskvärda läget är på plats är det dags att peka ut vägen som tar oss dit. Vad behöver travsporten leverera som sport, livsstil och upplevelse för att uppnå det önskvärda läget, sammanfattar Rebecka Persson.

Under våren ska det arrangeras stormöten på banorna där ”alla” travintresserade är välkomna, oavsett om man är engagerad i travsällskapet och/eller i någon intresseförening, eller inte.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS