Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stall Zet-grundaren skyldig staten 1,5 miljard

Foto: TR Bild/Pressbild
Bengt Ågerup och Anna Romell Stenmark. Foto: TR Bild/Pressbild

Stall Zet-grundaren Bengt Ågerup får inte sitt tvistemål prövat i Högsta förvaltningsdomstolen.
Det betyder att kammarrättens dom står fast – han är skyldig att betala 1,5 miljarder kronor.
– Vi är väldigt besvikna, säger hans advokat Anna Romell Stenmark. 

Publicerad:

Förvaltningsrätten – en allmän förvaltningsdomstol som handlägger mål som främst rör tvister mellan enskilda personer och myndigheter – har ansett att Ågerup, som bott utomlands i över 20 år, varit skattepliktig i Sverige vid försäljningen av Q-Med. Ett beslut som kammarrätten – en högre instans, motsvarande hovrätt – fastslog för drygt ett år sedan.

Travkopplingen inte avgörande

Bengt Ågerup, som 1996 grundade Stall Zet, har fortfarande stark travkoppling, men advokat Anna Romell Stenmark som företrätt honom och agerat talesperson trodde inte då – för ett år sedan – att travkopplingen hade någon stor roll i kammarrättens beslut.
– Jag tror inte att hans engagemang där har spelat någon avgörande roll. Brixton Medical ägs av ett bolag i Nederländerna. Bengt äger varken aktierna i Brixton Medical eller Lyftet Holding B.V. (moderbolaget, reds. anm.), sade hon då.

"Vi är väldigt besvikna"

Nu rapporterar nyhetsbyrån Siren att fallet, som av Bengt Ågerup överklagades, inte tas upp i Högsta förvaltningsdomstolen.
– Vi är väldigt besvikna över beskedet naturligtvis. Det har ägnats lång tid åt att fundera över om målet skulle tas upp eller inte. Normalt sett får man besked ganska snabbt om prövningstillstånd nekas, säger Anna Romell Stenmark till Travronden.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.