Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stark duo i montéloppet

Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL 75
Foto: MIKAEL WIKNER/KANAL 75

I montéloppet, tillika V64-3, startar Daniel Wikberg två hästar.
Dels favoriten Blits Buitenzorg, men även tredjehandaren, Zeb Lie Star.

Publicerad:

Kylan har verkligen slagit till mot Sverige och när vi får tag i Daniel Wikberg låter han riktigt andfådd.
– Vad man än gör i den här kylan så är det motigt. Just nu håller jag på att ta in hästar från hagarna, vilket bara det är en pers, säger Wikberg.
I och med det är det också tydligt att proffstränaren stannar hemma och istället skickar han anställde Jimmy Dillner till Bollnäs.
– Någon måste vara kvar hemma och se till så vattnet inte fryser och så vidare. Det där klarar han av på jättebra sätt, montén är det inte alls lika mycket att tänka på heller. Det är bara gamascher som ska tvättas av i stort sett, säger Östersundstränaren och skrattar.
Två hästar har han till start, bland annat favoriten Blits Buitenzorg.
– Hon är väldigt kapabel, men också lite osäker. Hon måste ner till innerspår, annars fungerar hon inte alls. Skulle det vara så att man hittar till ledningen ska det till en riktigt bra häst för att slå henne, men det finns lite frågetecken.
Ett av frågetecknen är balansen.
– Det är ett stort minus att hon måste gå med broddar, men samtidigt är kapaciteten så pass bra att jag inte är speciellt orolig. Felfri ska hon vara bland de tre.
Angående Zeb Lie Star är det verkligen ett, kryss, två.
– Den här hästen går aldrig att få trött, men däremot har han humör utan dess like. Ibland rusar han och ibland vill han ingenting. Vi ska testa att värma honom tufft den här gången, senast blev han nämligen alldeles för laddad. Skulle det vara så att Blits Buitenzorg kommer bort på något sätt så tycker jag att Zeb Lie Star ska kunna räknas, men jag har respekt för Västerbo Pumpkin, avslutar Wikberg.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS