Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Starkast trots uppehåll

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Ante och Tina Lisells kämpe visade löpglädje efter flera månaders frånvaro.

Publicerad:

Perfect Dynamite startade med dubbla tillägg över medeldistans på Axevalla. Uppgiften blev ännu tuffare när favoriten Wellino Avenue och Magnus Jakobsson kunde köra sig till ledningen. Peter Ingves inledde med att sitta kvar i ryggar i andraspår, men inför slutrundan drog han i högertömmen och körde Perfect Dynamite till dödens. Sista 500 blev en ren duell mellan Wellino Avenue och Perfect Dynamite. Till sista var det den sistnämnde som kunde koppla segergrepp utvändigt. Klockan stannade på fina 1.12,8/2180 meter. Dessutom handlade det om comeback efter tre månaders tävlingsuppehåll.
– Helt underbart att han kan vara borta tre månader och vinna det här från 40 meters tillägg, sade Ante Lisell till Kanal 75.
Förstapriset var 100 000 kronor.

Seger från ledningen

Dessförinnan hade Jim Oscarsson visat upp Bold Eagle-dottern Dontlooseallmoney, som följde upp fjärdeplatsen i E3 med en seger på Axevalla. Tränaren kunde köra sig till ledningen och då hade hästen inga problem att hålla övriga på behörigt avstånd upploppet ner. Segern blev säker på 1.14,2a/2140 meter och den var värd 100 000 kronor.
– Det är en toppmärr. Jag har alltid gillat henne – en mysig häst som ger allt, sade Jim Oscarsson efter segern.

Hela 200 000 väntade vinnaren i Axevalla Maraton – kraftmätningen över fyra kilometer. Där blev det seger för Björn Goop och favoriten Short In Cash. Från ledningen travade femåringen 1.16,5/4140 meter.
– Han är väldigt fysiskt stark, men det har varit mycket problem med galopper. Han har varit osäker på sig själv, sade Björn Goop.

I heatloppet vann Nolimitjimmit det första loppet, för att sedan galoppera bort sig i det andra. Där blev det seger för Asger Molar och Flemming Jensen vilket innebar skiljeheat. Där kunde Nolimitjimmit hålla ordning på benen och då blev det en säker seger.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS