Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Startsnabb som få: ”Inte jag som bestämde”

Foto: MARTIN LANGELS/TR BILD
Linda Sedström och Final Dream vann i Örebro. Foto: MARTIN LANGELS/TR BILD

Final Dream är, när han vill själv, en av de startsnabbaste hästar vi har i Sverige. I Örebro utnyttjade sexåringen den egenskapen på bästa sätt.

Publicerad:

Tillsammans med Linda Sedström blåste Final Dream (e. Royal Dream) enkelt till ledningen trots sjundspår bakom bilen (en häst struken) i V64-avslutningen. Detta trots att erkänt startsnabbe favoriten Urgent Call hade bricka två.
– Det var inte jag som bestämde, utan i dag var Final Dream riktigt startsnabb, berättade Linda Sedström, som efter en 1.11-öppning första 500 fick strypa tempot till 1.15,3 den inledande rundan.
Då var det ingen som hade någon möjlighet att utmana till slut.
– Det är starkt av hästen att kunna hålla formen under hela året. Det har blivit fina pengar in men samtidigt tycker jag att vi haft lite stolpe ut inom V75. Nu blir det eventuellt en start till på Solvalla innan hästen får gå till välförtjänt vintervila, fortsatte Sedström.
Segertiden stannade vid 1.14,2a/2100 meter och förstapriset var 35.000 kronor. Linda Sedström ordnade förövrigt en dubbelseger genom att även sätta dit Louise Granstedt-tränade fyraåringen High On Life (e. Red Hot Dynamite) i andra loppet. Det här var första segern i tredje starten.

Mattias Djuse blev segerrikast under kvällen i Örebro med en kusk- och tränartrippel. Inom V64-spelet gav han treåriga stoet Definitif (e. Infinitif) en smörresa i vinnarhålet och sedan ut i andra par utvändigt. Ekipaget avgjorde sedan sista biten på 1.16,8a/2100 meter. Det här var första segern i åttonde starten och denna gav 60.000 kronor.
– Vi fick ett optimalt lopp, men hästen visade bra snabbhet och inställning, summerade Mattias Djuse, som även vann det inledande tvååringsloppet med stoet Quantal Quetzal (e. Quit Easy U.S.) på 1.19,7a/2140 meter.

Tredje fullträffen kom i det avslutande P21-loppet bakom egentränade treåringen Bastian (e. Classic Photo).

Åke Lindblom inledde V64-omgången genom att efter forcering till spets vinna säkert trots dubbla tillägg över lång distans med egentränade U.B.Cool (e. Revenue).
– Jag trodde först inte att Micke J Andersson skulle släppa ledningen, men samtidigt fick vi lägga en rejäl speed för att ta oss till täten. U.B.Cool har verkligen mognat och kan gå långt, sade Åke Lindblom.

Den mest spännande slutstriden kom i V64-5, där det var tre hästar på linje över mål. Favoriten Mister Donald var moralisk vinnare efter galopp, men fick nöja sig med tredjepriset. Kenneth Haugstad avslutade i andraspår bakom Svante Båth-tränade treåringen Optimum Terminator (e. Zola Boko) och fick segern. Detta mycket knappt före Mikael J Andersson med ledande Svecak Palema.
– Jag trodde att vi hade torskat samtidigt som Micke tyckte att han vann. Det är kul att ha fel i bland, sade Kenneth Haugstad.
Förstapriset här var 50.000 kronor.

Jorma Kontio segrade från ledningen i V64-4 bakom Katja Melkko-tränade fyraåringen Mas Capacity (e. Conway Hall). I ett lärlingslopp (V64-2) kunde Andreas Lövdal spurta till vinst trots tolftespår med Hannu Toivanan-tränade La Mauresque (e. Red Hot Dynamite).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS