Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Starttiden på V75: Tränarna har sagt sitt – klar majoritet

Foto: Kanal 75
Foto: Kanal 75

Intresset var stort när TR skickade ut frågan till sina medlemmar: 15.00 eller 16.20? Nu är svaren sammanställda.

Publicerad:

Efter ett möte på Halmstadtravet mellan ett antal tränare och Marjaana Alaviuhkola var det bestämt att TR skulle fråga medlemmarna vilken tid de väljer.
Det ena förslaget var att ändra V75-starttiden till 15.00 och det andra var att behålla 16.20.
”I det fall alternativ 1 vinner majoritet är vårt krav att denna starttid skall gälla från den 1 januari till den 31 augusti 2020. Resultatet skall noggrant utvärderas.
Blir utfallet att nettointäkten minskar med 2 miljoner kronor per dag eller mer så är vi beredda att acceptera kl. 16.20 som permanent starttid för lördagar.” skrev TR själva på sin hemsida efter mötet.

Nu har medlemmarna haft en vecka på sig att göra sin röst hörd och under lördagsförmiddagen satt TR:s generalsekreterare Staffan Osterling med ett färdigt resultat.
– Det var oerhört positivt att nästan 300 utav a-tränarna deltog i undersökningen. Drygt 75 procent har svarat, det är otroligt bra, säger Osterling. 
Och…?
– 79 procent säger 15.00 och resterande 16.20.
Vad innebär resultatet?
– Att vi bland de aktiva har en klar majoritet som har 15.00. Nu får vi gå vidare med det här. Jag har varit i kontakt med ”Ludde” under förmiddagen och vi har lite tankar och funderingar.
Hur ska ni gå vidare?
– Det blir någon form av skrivelse till ST:s styrelse. Sedan får vi se vad det blir av det. Kanske kallas vi på ett möte. Det går ju inte att bara nonchalera det här. Nu vet vi att det inte handlar om enstaka indivier, vilket är det bästa – att vi är samlade.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.