Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Starzinner glänste på nytt

Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN
Johan Untersteiner vann med Peter Untersteiners Starzinner och med egentränade Razor Kronos på Axevalla. Foto: MIA TÖRNBERG/TRAVRONDEN

Peter Untersteiner ser ut att ha en klassklättrare i USA-importen Starzinner. Under Axevallas V64-tävlingar kom andra raka segern när femåringen vann helt okörd 1.15,3 full väg efter 11,5 sista 500 tillsammans med Johan Untersteiner.

Publicerad:

Starzinner (e. Credit Winner) blev aldrig riktigt synad av konkurrenterna i V64-inledningen men precis som i Sverigedebuten var intrycket läckert. Från innerspåret höll han enkelt upp ledningen med Johan Untersteiner i sulkyn och efter ett ganska lågt tempo under vägen länsade femåringen enkelt undan. Sista 500 gick i 11,5-fart för en obekymrad Starzinner som lägger mycket mark under sig. 
- Det var i stort sett bara att spänna sig fast och åka med. Han tog i fint från början och följde med bakom bilen, sedan höll han sig på bettet men var ändå lugn. Han var inte bottnad i mål och det känns som att han har fina pengar att tjäna framöver, sa Johan Untersteiner om dagens största favorit.

Johan Untersteiner har ett eget nyförvärv i Razor Kronos (e. Ken Warkentin) som imponerade i regidebuten. Trots dödens sista varvet i stayerloppet kunde Razor Kronos enkelt betvinga ledaren och sedan freda sig mot Barthold K. som följt med i ryggen. Detta på fina 15,7/3.140 meter.
- Han kändes stark och rejäl hela vägen. Jag tryckte på med 600 kvar och han höll farten bra in i mål. Det är möjligt att vi testar Frankrike med honom till hösten, sa Untersteiner. 

Mood Indigo (e. Laddie) är en kapabel travare hos Färjestadstränaren Bengt Oltorp som ledde runt om i sitt första besök på Axevalla. Femåringen lyckades freda sig både i spetsstriden och på upploppet mot Flirt Fortuna som höll bra i dödens.  
- Det var mycket vunnet att vi kunde hålla spets, det var inte långt ifrån att Flirt Fortuna tog sig förbi. Sedan var det inga problem, han vann lätt och var riktigt fin, sa kusken Per Nilsson. 

Det var annars hemmatränarna som dominerade under V64-omgången och tre segrar gick till Axevalla. 

Mack Dragan (e Zola Boko) vet fortfarande inte hur det känns att förlora. Inför hemmapubliken tog Morgan Wilhelmssons fyraåring sin sjätte raka seger. Detta efter ledning runt om i mycket beskedligt tempo - segertiden 19.6/2640 meter.
- Han blir bättre och bättre hela tiden, i dag blev det lite av ett blufflopp men han kändes fin och vann säkert, sa kusken Carl-Johan Jepson. 

Unheard Of (e. Jaded) spurtade fint när luckan uppenbarade från rygg ledaren med 200 kvar och tog sig förbi en tapper ledare i Omay Southwind sista meterna. 
- Hon kändes pigg och fin hela vägen och det blev ett tacksamt lopp. Det var jämnt mot mål men jag kände att jag hade bra koll, sa kusken Magnus Jacobsson om Rolf Johansson-träningen. 

En liknande styrning fick Simb Senta (e. Spotlight Lobell) av tränaren Thomas Dalborg och sjuåringen speedade enkelt till seger sista biten. Och såg dessutom ut att vilja springa ett varv till efteråt. 
- Hon kan vara lite het och gillar den här sortens resa, det löste sig väldigt bra. Hon hade väldigt mycket krafter kvar och nu siktar vi mot diamantstoet med henne, sa Dalborg. 

Resultat V64, Axevalla:

Rätt rad: 1-6-2-7-6-6

Sex rätt: 1.022 kronor 
Fem rätt: 12 kronor
Fyra rätt: Jackpot

Omsättning: 5.655.657 kronor
System: 134.128 st

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS