Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Steffensen om rekordkrossen

Foto: Hanold/ALN
Rekord Rune slog nytt banrekord på Halmstadtravet. Foto: Hanold/ALN

I lördags skrev Åbyamatören Fredrik Steffensen in sig i historieböckerna. Detta efter att hans treåring Rekord Rune slagit nytt banrekord i ett breddlopp i Halmstad – med över en sekund!

Publicerad:

Fredrik Steffensen äger och har på egen hand fött upp Rekord Rune som i lördags krossade banrekordet för treåriga hingstar och valacker på Halmstadtravet. Detta efter att i ett breddlopp gått i mål på 1.12,7a/1.640 meter.
– Det var duktigt. Jag har trott att han ska ha stått för en sådan här insats för länge sedan om jag ska vara ärlig, men det har krånglat mycket för honom. Han skenade iväg i växten, men nu är han riktigt på gång.

Hur beskriver du loppet?
– Det var ledning från start till mål. Han gillar full fart från början och över kort distans tror jag att han kommer bli farlig framöver. Men hästen måste lugna ned sig och bli mer reglerbar. Vi har kört honom med stängt huvudlag och då blir han vass, men det bara för att han blir nervös i startögonblicket när han går med öppet och då kan han fela. Framöver kommer vi att testa ett bakvänt norskt huvudlag på honom.

Rekord Rune är efter Fredrik Steffensens egna hingst Miracle Lavec I.T. som fortsatt är i träning. Tioåringen har på 50 startet tagit nio segrar och sprungit in drygt 170.000 kronor. 
– Det gör det ännu roligare att han är efter en egen hingst. Jag har betäckt med dyra hingstar tidigare utan att det blivit några riktiga stjärnor. Nu hävdar jag dock att pappan var en riktig kanonhäst, men han hade problem med sina framknän. 

Du har fyra hästar på träningslistan, hur beskriver du din verksamhet?
– Jag lägger ner alldeles för mycket tid på det. Jag är skrothandlare också, men det är nog en halvtidstjänst som jag lägger på travet. Jag brinner för det och tycker att det är fantastiskt roligt. 

Vad blir nästa uppgift för Rekord Rune?
– Jag har tänkt att starta honom om tolv dagar. Men då blir det ett lopp över 2.140 meter och då kommer vi att försöka hålla honom lite lugnare. Men han var inte tom i lördags, så det finns kapacitet i honom.

Rekord Rune har startat 15 gånger i karriären, tagit två segrar och tjänat 83.300 kronor. Åbylärlingen Christian Cracchiolo har kört hästen i de flesta av starterna den senaste tiden.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS