Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stenströmer säljer gården: ”Känns jättekonstigt”

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Ulf Stenströmer har satt ut sin framgångsrika hästgård Vasken till försäljning. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ulf Stenströmers proffsstall har minskat från 98 hästar som mest till nuvarande 35. Därför väljer han nu att sälja sin huvudgård Vasken.
– Det känns jättekonstigt, men samtidigt måste jag anpassa mig till det rådande klimatet.

Publicerad:

Det är dock ingen nedslagen Ulf Stenströmer som kommenterar försäljningen av sin genom åren väldigt framgångsrika hästgård, bara några kilometer från Skara. Nej, han försöker bara anpassa sig efter de rådande omständigheterna som råder inom svensk travsport. Bland annat då att det är väldigt svårt att få in nya hästar.
– Jag vill inte gnälla, men det är svårare än tidigare, helt klart. Jag har just nu fem tvååringar och fem-sex treåringar; det brukar normalt vara det dubbla. Sammanlagt ligger vi på 35 hästar och därför har jag nu valt att sätta ut hästgården Vasken till försäljning.

Utgångsbudet är 3,5 miljoner kronor på denna gård, som enligt Stenströmer, hjälpt honom att träna fram 15-20 miljonärer. Däribland fixstjärnan Noras Bean.
– Vi har trivts väldigt bra på Vasken och är stolta och glada över alla framgångarna som hästarna uppnått där. Men man måste också se till sitt eget bästa. Jag imådde faktiskt nte heller bra när det var nästan 100 hästar i stallet, men då var man så djupt inne i det hela att man inte märkte det själv.

Stenströmer hoppas att någon mindre tränare blir sugen och köper Vasken.
– Det vore det optimala för egen del. Då kanske jag kunde hyra in mig på 20 boxar och även fortsättningsvis kunna ha tillgång till den 500 meter långa sandbanan. Men om det inte blir så har jag möjlighet att bygga ut gården Åslätten, både vad gäller boxar och en sandbana.
Axevallatränaren har just nu 37 boxar på Vasken och 20 på Åslätten. Han bor själv med sin sambo Jennie Hermansson i ett hus på Åslätten. Där han han tillgång till en 700 meter lång rakbana samt en motionsslinga på två kilometer.
– Jag ligger som sagt på 35 hästar nu, men förhoppningen är att träna runt 40 hästar. Jag är väldigt nöjd med sammansättningen på ägarna i stallet just nu och vill framför allt att vi ska roligt tillsammans framöver. Det är inte heller någon panik med försäljningen av Vasken, även om det redan är många som hört av sig och varit intresserade.

Stenströmer poängterar att han var mycket nöjd med fjolåret, då det på 357 starter blev 48 vinster och drygt fem miljoner kronor.
– Det var procentmässigt ett av mina allra bästa år. Så jag kunde inte vara annat än nöjd med tanke på att vi inte heller har det allra bästa materialet.

Axevallatränaren är dock väldigt besviken över en hel del av besluten och prioriteringarna som görs av Svensk Travsport.
– Klimatet är besvärligt. Istället för att underlätta för hästägare och tränare så känns det som att man gör tvärtom. Det faktum att det fortfarande inte gjorts något åt den sena starttiden på V75 är exempelvis  inget annat än beklämmande.

För att återgå till något positivt så pratar Stenströmer gärna om amerikanska nyförvärvet Jula Downton (e. Kadabra, två segrar och 1.242.022 kronor). Fyraåringen går direkt ut i kvalen till Kungapokalen nästkommande torsdag.
–  Jag körde ett banjobb med honom i dag på 1.16/1640 meter och det var bra tryck i hästen. Det känns som en riktig sort, även om det blir lite tätt på pokalkvalen.
Stallets största stjärna just nu, Handsome Brad, var också kanonfin i dagens snabbjobb. Om han får en plats i Olympiatravet återstår att se.

När det gäller försäljningen av gården så tar Stenströmer förövrigt hjälp av en annan före detta proffstränare – fastighetsmäklaren Johan Carlfjord!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS