Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stepping Spaceboy bäst i guld

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Stepping Spaceboy gjorde första starten efter nästan fem månaders frånvaro.
Han visade ingen ringrost då han vann Legolas Minne på Åby.

Publicerad:

Admir Zukanovic var jublande glad efter att hans Stepping Spaceboy (e. Dream Vacation-Stepping Space) spårat hela vägen i gulddivisionsloppet på Åby med Stefan Söderqvist i vagnen.

– Kul att få visa alla belackare vilken häst det är. Det är klart att jag blev nervös då han fick flera tryckare i omgångar. Han har känts så fin i jobben så jag anade att han skulle göra ett riktigt bra lopp, sa Zukanovic.

Favoriten Betting Gangster (e.Going Kronos-Viola Silas) fick det jobbigt i spåren och slutade oplacerad.

Bronsdivisionen, som avslutade V75-omgången, fick ett dramatiskt slut. Night Brodde (Up And Quick-Nagajka) och Man At Work (Ken Warkentin-Illustre November) stred in på upploppet och strax innan mål krokade ekipagen ihop. I det läget såg det ut som Man At Work skulle gå mot seger, men han tappade fart av incidenten och Night Brodde var först i mål.

Domarna väntade länge med domslutet innan Night Brodde och Conrad Lugauer ropades ut som vinnare.

– Jag är förstås jätteglad. Det är en underbar häst som haft lite oflyt under året. Det blev spännande in mot mål men jag uppfattade det som att Örjans häst bröt ner på oss så jag var säker på att vi var vinnarna, sa Conrad Lugauer.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS