Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stepping Spaceboy övertygade: "Det blev lätt"

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Stepping Spaceboy och Stefan Söderkvist (arkivbild). Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Admir Zukanovic femåring galopperade i årsdebuten i Årjäng. På Jägersro fick han en övertygande revansch.

Publicerad:

Stepping Spaceboy (e. Dream Vacation) avslutade vasst som trea efter en snöplig galopp i årsdebuten på Årjäng. I årets andra start gick det bättre när det löste sig perfekt från start och Stefan Söderkvist kunde få andra utvändigt i rygg på Partizan Face och Lutfi Kolgjini. I ledningen kunde Johan Untersteiners regidebutant Donato E. Trava behagliga 16,7 första varvet. Trots det kunde han inte hålla ihop aktionen i näst sista sväng och då kom galoppen. Då tog Partizan Face han om ledningen med Stepping Spaceboy utvändigt. Den senare hade inga problem att lämna fältet bakom sig så fort upploppet kom.
– Det blev lätt. Vi fick ett jättebra lopp. Han fick väl gå utvändigt sista 600-700 meterna, men man kan ju inte få bra lopp hela vägen.Sedan slog han av på takten lite mitt på upploppet, men då ropade jag på honom och då tog han i igen. Det var nog krafter kvar, sade Söderkvist i vinnarcirkeln.

Stepping Spaceboy har därmed vunnit 9 av karriärens 34 starter. Den färskaste triumfen togs på kilometertiden 1.14,3a/2640 meter.
– Han trivs på den här banan. Jag var lite nervös när det inte blev något tempo på grejerna, men det blev bra till slut, sade tränare Admir Zukanovic i vinnarcirkeln. 

Efterlängtad seger

Come And Dream tog en fin seger tillsammans med Christoffer Eriksson. Tomas Malmqvists femåriga sto hade inte satt nosen först sedan i januari. Nu har hon två av 12 i år efter att ha spurtat vasst från fjärde utvändigt och slagit av både Rex Lane och Ferrari River den sista biten.
– Nu skötte hon sig bra. Hon har gjort fantastiska lopp som tvåa så hon hade verkligen en seger på tur. Nu fin hon rätt lopp i ryggar, sade Christoffer Eriksson efter segern.

Stall Lugauer är inne i en riktig formtopp. Det kunde Marc Elias intyga efter att ha släppt ledningen bakom On Vouge och sedan spurtat ner alla över upploppet.
– Det går bra nu och då går man in med en positiv inställning till loppen. Jag hade förmodligen inte släppt ledningen idag om det inte hade gått så bra förra veckan, sade Elias i vinnarcirkelln. 

Kvällens vinnare på Jägersro
Lopp 1: Borups Racing (e. Adams Hall) – Thomas Uhrberg (Johan Anderberg)
Lopp 2: Sesame Street (e. Express It) – Steffen Christiansen (Thomas Fischer)
Lopp 3: Eclipse Am (e. Ready Cash) – Lutfi Kolgjini
Lopp 4: Come And Dream (e. Zola Boko) – Christoffer Eriksson (Tomas Malmqvist)
Lopp 5: Zahra Mil (e. Nad Al Sheba) – Christoffer Eriksson (Jerry Riordan)
Lopp 6: On Vogue (e. Cantab Hall) – Marc Elias (Conrad Lugauer)
Lopp 7: Ceylon Dream (e. Quite Easy U.S.) – Claes Svensson
Lopp 8: Stepping Spaceboy (e. Quite Easy U.S.) – Stefan Söderkvist (Admir Zukanovic)
Lopp 9: Peakadilly (e. Mythical Lindy) – Steen Juul

Lira nästa gång: Te Quiero Grif avslutade vasst långt ut i banan bakom Stepping Spaceboy.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.