Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stian Stoum ordnade Wången-seger i Paris

Foto: Emma Roos
Stian Stoum i vinnarcirkeln efter tisdagens seger. Foto: Emma Roos

Tisdagen den 15 oktober är ett datum som Stian Stoum sent ska glömma. Den 20-årige lärlingen fick chansen att köra på Vincennes och avgick dessutom med segern i Prix European Trotting Schools Association med hela 44.000 euro i potten.

Publicerad:

Lärlingsloppet samlade elva kuskar och tre av dem – Tamara Skutnabb, Isabell Eriksson och Stian Stoum – representerade det svenska utbildningscentret Wången. 20-årige Stian Stoum gick gymnasiet på Wången och efter en sejour på Björn Goops filial i Frankrike arbetar han i dag som lärling hos Jerry Riordan.

Stoum kom till Paris med en seger och en tredjeplats på två styrningar i år och ledde nu från start till mål med åttaårige Benuro d'Auvillier (e. Laetenter Diem). Ekipaget hade flera längder till godo på upploppet och norrmannen kunde kosta på sig en segergest före mål.
– Att få köra på Vincennes är stort i sig, men att gå över mållinjen först är helt otroligt – vilken känsla, sade Stoum efter segern som var värd 19.800 euro.

För Tamara Skutnabb blev det en fjärdeplats medan Isabell Erikssons häst diskvalificerades. 

Lärlingsloppet, som arrangeras av European Trotting School Association, kommer att köras i Norge nästa år innan turen går vidare till Sverige.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS