Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stig H: "Gett honom tid"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Diamanten gör comeback på fredag. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Diamanten är tillbaka. På fredag årsdebuterar Stig H Johanssons stjärna i ett sprinterlopp på Bergsåker.
– Det viktiga för mig är att han gör ett bra lopp, säger Stig H Johansson.

Publicerad:

I slutet av 2017 flyttades Diamanten (e. Adrian Chip) till Stig H Johansson under uppmärksammade former. Hos Solvallatränaren har hästen hunnit med att vinna bland annat Ulf Thorensen Grand International, men han har inte synts till på tävlingsbanan sedan i november.

Nu är det dags för comeback. På fredag går han ut i ett sprinterlopp på Bergsåker.
– Han blev väldigt sliten i slutet av förra säsongen och det var flera veterinärer som kollade på honom. Till slut var vi överens om att det var knäna som var problemet och han opererades. Nu har vi kört igång honom försiktigt, men det har tagit tid, säger Stig H Johansson.

Diamanten går ut från spår åtta och kommer att köras av Erik Adielsson.
– Hästen har sett fin ut i träningen sista en och en halv månaden. Han lottades till ett lite byngligt läge. Jag hoppades på att han skulle få chansen till en försiktig resa. Det blir inte tal om någon jätteladdning från början, säger Stig H Johansson.

Vad förväntar du dig av honom på fredag?
– Att han travar fint. Att han uppför sig fint och håller ihop travet hela vägen. Dessutom hoppas jag att han inte har mjölksyra 500 meter kvar. Skulle det flyta på kan han plocka en hygglig placering, men det viktiga för mig är att han gör ett bra lopp.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS