Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnan knäckte alla på tangerat världsrekord

Foto: Lars Jakobsson/TR BILD
Foto: Lars Jakobsson/TR BILD

Timo Nurmos femåring bjöd på en fantastisk uppvisning i Axevallalöpning.
– Han har kanske 90-procentig form nu, sade tränaren efter segern.

Publicerad:

Jorma Kontio provade att ladda med Readly Express (e. Ready Cash) bakom bilen för första gången – och ekipaget kunde sånär svara ut On Track Piraten, som till slut tog sig förbi. Kontio körde omgående ut i andraspår med Nurmos mäktiga travare. Då ville inte ens Johnny Takter svara.
Väl i ledningen kunde ingen röra Readly Express, som gick i mål på 1.11,7a/2.640 meter – nytt löpningsrekord och ett tangerat världsrekord över lång distans med autostart på 1000-metersbana.
– Han var jättefin. Nu visade han att han kan laddas från start också, jag visste redan om det, men vi har inte stressat fram det., sade Timo Nurmos till TV12.
– Det är en riktig häst. Han har kanske 90-procentig form i dag. Nu hoppas jag att han får vara fräsch och fin.
När TV12-reportern Matteus Lillieborg frågade om Prix d’Amerique nästa år svarade Nurmos så här:
– Man vet aldrig. Vi hoppas på det. Han måste kvala in och visa att han är i form då, han har nästan tillräckligt med pengar för att vara med redan nu.
Världsrekordet som tangerades sattes av On Track Piraten, som slutade tvåa från rygg på vinnaren. Och den tidigare innehavaren av löpningsrekordet, Anna Mix slutade trea tillsammans med Kim Eriksson efter att ha gått utvändigt om Readly Express hela loppet.
Segern var hästens nionde raka och faktum är att han inte har varit sämre än tvåa på något av karriärens 19 lopp, varav 16 har slutat med seger.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS