Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnsto får sluta

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Hannelore Hanover gör på lördag sin sista start. Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Med mer än tre miljoner dollar på kontot avslutar stjärnstoet sin tävlingskarriär till helgen på Meadowlands.

Publicerad:

Ron Burke-tränade Hannelore Hanover (e. Swan For All-High Sobriety) har tagit 46 segrar på 85 starter och tjänat 3.050.000 dollar. Det sjuåriga stoet var allra bäst som fyra- och femåring, då hon båda åren tjänade över en miljon dollar. De allra största vinsterna i pengar räknat tog hästen i Hambletonian Maturity, Maple Leaf Trot och Breeders Crown.

Hannelore Hanover har i år ordnat fyra segrar och tjänat drygt 200.000 dollar. Men nu är det snart färdigtävlat. Detta efter att hästen inte fungerat i lördagens lopp på Meadowlands (Atlanta vann).
– Hon blödde efter det loppet, det händer då och då. Det är därför hästen inte är lika bra som tidigare och det känns rätt att låta henne sluta tävla. Hannelore Hanover ska behandlas under den här veckan och kommer att vara bättre i sista loppet på lördag, berättar Ron Burke för ustrottingnews.com.

Det är TVG Mare Trot som står på programmet för både Hannelore Hanover och Burkes Atlanta. Det här loppet har Hannelore Hanover vunnit två gånger tidigare.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS