Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stjärnstoet kan ha tävlat färdigt: ”Fortsätter jävlas”

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Cash Crowe och Johnny Takter vid segern i Drottning Silvias Pokal förra året. Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD

Petri Puros talangfulla sto Cash Crowe fortsätter att stöta på problem. Nu kan hon gå till avel.

Publicerad:

Cash Crowe (e. Ready Cash) har inte startat sedan segern i Derbystoet i september förra året. Det numera femåriga stoet har imponerat stort under hela sin karriär och hon har fortfarande inte förlorat felfri. Med nio segrar på elva starter har hon samlat på sig 3 278 00 kronor. Enligt tränare Petri Puro kan det också vara så vi kommer att summera hennes karriär.
–  Cash Crowe fortsatte det jävlas med och jag vet inte när eller om hon kommer tillbaka på tävlingsbanan. Nu senast var det en sårskada som gjorde att vi fick sy och hon har därför inte kunnat träna på tre veckor. Det är hela tiden något som stör och det är inte optimalt, säger Puro.

Istället kan det bli avelsarbete för Cash Crowe, som är uppfödd av Puro själv.
– Vi får som sagt se om hon kommer tillbaka, det kanske blir att hon får gå till avel, jag vet inte i nuläget. Det enda jag vet är att hon inte går att träna henne och då kan hon inte heller starta.

Nyförvärvet får vänta

Ett annat intressant sto som har kommit i Petri Puros träning är fyraåriga Hazel Newport (e. Conway Hall), som kom till Halmstadtränaren i mars. 
– Hazel Newport var inte helt fräsch när hon kom från Holland och jag vet inte hur jag gör med henne. Hon går alldeles för mycket på en töm och det känns inte bra. Hon är inte i närheten av att starta och jag vet inte om jag skickar tillbaka henne till Holland faktiskt, säger Petri Puro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS