Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoet skrällde i Bourgogne

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Bold Eagle fick ledningen till slut. Trots det kunde Billie de Montfort spurta till seger i en rivig upplaga av Prix de Bourgogne.

Publicerad:

Det började bra för Bold Eagle och Eric Raffin. Efter en snabb start såg ekipaget ut att sitta i ledningen med Ringostarr Treb i rygg. Istället tvingades Raffin släppa över ledningen till Valokaja Hindö, som i sin tur släppte till Calaska de Guez. Sedan dröjde det nästan 1200 meter innan Bold Eagle hade lyckats återta kommandot. Då hade första 1100 meterna klockats till 1.08,3. Eric Raffin gjorde var han kunde för att hålla igång Bold Eagle och lyckades skaffa sig ett par längder ner till övriga i slutsvängen.

Men när upploppet kom satt den tuffa inledningen i benen och istället blev det en uppgörelse mellan Vivid Vise As, Bahia Quesnot och Bille de Montfort (e. Jasmin de Flore).
Det blev den sistnämnde som spurtade starkast och vann tillsammans med Gabriele Gelormini. Det åttaåriga stoet, med över 2 000 000 euro på kontot, fick ett fint rygglopp i andraspår innan hon vredas ut i tredjespår i slutsvängen. Segertiden blev 1.10,6a/2100 meter.
Tvåa blev en duktig Bahia Quesnot och Junior Guelpa och trea blev Alessandro Gocciadoro-tränade Vivid Vise As och Björn Goop. Alla tre är klara för Prix d’Amérique.

Sébastien Guarato fick nöja sig med en femteplats för sin Bold Eagle, men kunde istället trösta sig med att han även tränar vinnaren Billie de Montfort. Förstapriset var 49 500 euro. 
Förutom Björn Goops tredjeplats var det ingen bra dag för svenskhoppen. Både Fredrik Wallins Activated och Jerry Riordans Ringostarr Treb diskvalificerades.

Noterbart är att Uza Josselyn hamnade dåligt till och avslutade starkt som fyra.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS