Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoet stortrivs hemma – obesegrad på Sundbyholm

Foto: ATG LIVE
Foto: ATG LIVE

Björn Eriksson-tränade Tullibardine Boe säkrade en kuskdubbel åt Richard L Jansson.
Och höll sviten intakt.

Publicerad:

Det fyraåriga stoet satt en bra bit bak i kön tillsammans med Richard L Jansson när ekipagen gick ut på slutrundan i V64-avslutningen i Eskilstuna. Efter en pigg slutsväng i spåren var det dock aldrig något snack. Tullibardine Boes femte raka hemmaseger på lika många försök togs utan några som helst besvär.
– Jag släppte loss henne 400 kvar och jag kände redan in på upploppet att jag skulle vinna. Nu måste hon lära sig att resa, för hon funkar tusen gånger bättre här hemma, sade segerkusken Richard L Jansson.

Faktum är att hästen bara har en seger på sju försök utöver de fem hon tagit på Sundbyholm. Intrycket vid måndagens seger var det verkligen inget fel på.
– Det som är hennes fördel är att hon är enormt stark och går väldigt tungt balanserad. Det finns växlar kvar när man kan köra barfota.

Tränaren Björn Eriksson var inne på samma linje.
– Jag vet inte hur bra hon är. Hon blir ju aldrig trött. Än så länge har hon inte varit det, sade Eriksson.

Dessförinnan hade Richard L Jansson tagit en knapp spetsseger i V64-inledningen tillsammans med Åsa Lindberg-tränade No Replica. Samma segerrecept var det när Ludwig Wickman styrde William Erikssons Mr Gaga till seger i ungdomsloppet.
Däremellan kunde Per Lennartsson-tränade Nappa Scar ta en bekväm seger efter att ha fått springa i ledningen i ett behagligt tempo tillsammans med Ulf Ohlsson.
Övriga vinnare inom V64-spelet var Davy Jones Sisu och Idreamicanfly.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS