Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stor olycka på Umåker

Foto: ATG Live
Foto: ATG Live

Det var i fredagens första lopp på Umåker som olyckan var framme. Ett flertal ekipage kolliderade och gick i backen med full kraft.

Publicerad:

Fältet var påväg upp mot varvspassering i det första loppet av fredagens tävlingar på Umåker när olyckan var framme. Jan Norbergs uppsittning, Bork Faxa, gick omkull och ett flertal ekipage kolliderade. Totalt fyra hästar kom lösa och ett flertal kuskar gick i backen.

Jan Norberg och Christian Månsson åkte båda till sjukhus med ambulans.
– Jan Norberg ska röntga ryggen och Christian Månsson ska röntga axeln, men av vad jag har hört ska båda vara vid gott mod. Jag kommer att få mer information ikväll och jag hoppas verkligen att det har gått bra, säger Umåkers travbanechef och vd Robert Karlsson.

Tre av de fyra hästarna, Bork Faxa, Attack (Jessica Lindgren) och Dale Oda, som var inblandade ströks från loppet medan Guli Vinn (Mats Gällerstedt) kom till start.
– Guli Vinn gjorde ett anständigt lopp. Den första rapporten säger att Bork Faksa ska ha fått sårskador, men inget mer. Samtidigt är det för tidigt att säga något nu utan vi får se mer under helgen. Vi måste avvakta innan vi kan ge en mer exakt prognos.

– Attack fastnade i snödrivan, men även där verkar det vara okej. Dale Odin ska även ha fått sårskador, men med tanke på digniteten verkar det, peppar peppar, ha gått bra.

Hur upplevde du olycksförloppet?
– Bork Faxa snavade och gick omkull. Jag pratade med en funktionär som har varit med väldigt, väldigt länge och han sa att det här ar den mest omfattade olyckan han varit med om.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS