Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storebror klev fram

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Johan A Nilsson (arkivbild). Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Ett år äldre, men betydligt grönare – Scary Montreal har lär sig av storebrorsan Lucifer Lane. I fredags kom tredje segern.

Publicerad:

Likt Lucifer Lane tränas Scary Montreal (e. Scarlets Aino) av Thomas L Nilsson och körs av Johan A Nilsson i sin gula dress. På Örebrotravet kom tredje segern efter en övertygande prestation från dödens. Kusken valde fram att styra på från kön under slutrundan och sedan visade sexårige Scary Montreal upp fin styrka när han enkelt plockade ner ledaren och höll en smygkörd Nebbiolo bakom sig hela vägen in i mål. Klockan stannade på nya rekordet 1.16,3a/2100 meter.
– Han kändes väldigt fin hela vägen. Det är en klok och förnuftig häst som uppträder bra i loppen tycker jag, sade Johan A Nilsson till Kanal 75.

Hästen inledde faktiskt karriären som tvååring med en sjätteplats i Örebro. Sedan skulle det dröja fram till december i fjol innan han var tillbaka på tävlingsbanan igen. Sedan dess har det blivit tre segrar och en andraplats.
I loppet innan bjöd Troels Andersen på en riktig storskräll tillsammans med Henrik Larsson-tränade Global Trader (e. Prodigious). Efter ett lopp i rygg på ledande Gold Twister kunde sjuåringen avgöra på upploppet – till drygt 90 gånger pengarna på ATG. 

– Han kändes fin i värmningen och det var maxklaff i dag, sade en något överraskad Troels Andersen. 

Favoriten och övriga som startade med 40 meters tillägg var aldrig i närheten av att hota hästarna på start. 

Utöver det kunde Claes Svensson-tränade Neo Sånna och Jan Silvén-tränade Ready To Roll leva upp till favoritskapet i sina respektive lopp.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS