Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storfilm i travmiljö har biopremiär

Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT
Bild från filminspelningen på Vincennes Foto: Jean-Luc Lamaère-LeTROT

Tempête är en franskt familjefilm som utspelar sig i miljöer många travälskare känner igen - Normandie och Vincennes.

Publicerad:

Handlingen är klassisk. Zoé är född på sina föräldrars stuteri och växte upp omgiven bland hästar. Hon hade en dröm - att bli jockey. Hon ser stoet Tempête (storm på franska) födas och deras liv blir sammanflätade. En stormig natt får Tempête panik och slår av misstag ned Zoé. 

Zoé blir skadad och och hennes jockeydrömmar krossas. Här börjar en historia som tar oss med på en lång resa längs Normandies stränder och böljande kullar till slut också travets tempel Vincennes.

I huvudrollerna ses Mélanie Laurent, Pio Marmaï och filmstjärnan Carole Bouquet, stor fransk skådespelare som slog igenom internationellt i Bondfilmen Ur dödlig synvinkel.

Foto: Patrice Maurein/LE TROT
Bild från fiminspelningen på Vincennes. Foto: Patrice Maurein/LE TROT

Regissören Christian Duguay är inte ny när det gäller att regissera hästfilmer. I bagaget har han bland annat det prisbelönta dramat Jappeloup om hopphästen (av travstam) och nationalidolen Jappeloup som vann både OS- och VM-guld.

I filmen förekommer många bekanta ansikten från travets värld. Bland annat får vi se en del svensktränade hästar i tävlingsscenerna. 

Temptête går upp som en av julens stora familjefilmer och har fransk biopremiär 21 december.

Vi hoppas att den snart kan ses på en streamingtjänst nära dig.

Här finns filmens trailer att se.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.