Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppet till Sverige – oklart vilka som arrangerar

Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE
Foto: ADAM STRÖM/STALLTZ.SE

Ifjol vann Nuncio UET Trottings Masters i Norge. Årets lopp går i Frankrike medan 2018 års upplaga kommer att avgöras på svensk mark, på vilken bana är dock oklart och nu kan Sveriges bana ansöka för att få stå som arrangör.

Publicerad:

UET Trotting Masters är ett av de största loppen för den äldre eliten. 2016 segrade Nuncio när loppet kördes på Bjerke. Årets final kommer att gå i Paris medan Sverige är värdland för 2018 års upplaga. Nu söker Svensk Travsport arrangören till loppet med en samlad prissumma på 400.000 euro.
– Flera av de stora finalerna ute i Europa (Europaderbyt och Trotting Masters) har körts på lite mindre banor. Det har blivit stora folkfester och något alldeles extra för både publik och hästägare. Det är möjligt att samma upplägg skulle funka i Sverige och därför ber vi nu intresserade banor att komma in med sina ansökningar om att bli arrangör för Trotting Masters-finalen 2018, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg till ST:s hemsida.

Hur går ansökningen till?
– Banorna fick idag ett mail med alla förutsättningarna, och de har fram till 15 maj på sig att skicka in en ansökan. Sen får vi välja ut de bästa förslagen och bestämma oss i slutet av maj då V75-schemat spikas för nästa år, säger Johan Lindberg.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS