Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppfinalist till Wickman

Foto: ALN
Foto: ALN

Bergsåkers Patrick Wickman har fått in ett nyförvärv i sitt mindre än tio hästar stora stall.
Det är en kapabel, men skadedrabbad herre som bytt adress från Enköping till Kvissleby.

Publicerad:

Digital Frame (e. Super Photo Kosmos) inledde karriären mycket lovande, då han bland annat slutade prisplacerad i både E3 och Kriteriet som treåring. Därefter har det mestadels strulat för hästen, med skadebekymmer. Hästen har varit borta från tävlingsbanan i omgångar och senast den numera sexårige valacken kom till start, var förra sommaren. Nu har, efter mycket om och men, hästen bytt regi. Bergsåkers Patrick Wickman är det numera som manangerar Digital Frame.
– Jag har tjatat väldigt mycket på tränare med mycket hästar, om att få en häst att tävla med här uppe. Framför allt Stefan har jag varit på mycket och nu, till slut, så gav han med sig. Att få in en häst av den här kalibern och få möjlighet att starta i högre klass, betyder mycket för mig.

"Haft gaffelbandsskada"
För dagen, är Digital Frame skadefri, men någon start än på ett tag är inte aktuell.
– Han kom till mig i mitten av april och då var han skadefri, men hade haft gaffelbandsskada. Därför skyndar vi långsamt och även om han går samma typ av jobb som mina starthästar och har lägre puls, så märks det att tävlingsformen inte riktigt är där. Jag hoppas och tror att det kan bli aktuellt med start i slutet av juni.
För Patrick Wickman, med blott nio hästar i stallet, betyder det hela mycket att få in ett så pass välmeriterat tillskott till stallet.
– Jag vill tro att han har mycket ogjort på banan, framför allt när man kollar norröver. Jag hoppas att det här blir en reklamhäst givetvis. Loppen blir sällan fulla och motståndet sett till bredden är inte i närheten av lika bra som i södra Sverige.
Stefan Melander är det fortfarande som äger Digital Frame.
– Han var snäll och lät mig prova helt enkelt. Hos mig får hästen all tid han behöver, vilket kanske inte riktigt är fallet hos alla stortränare. Dessutom tycker jag själv, om man nu får skryta lite, att jag har haft gott resultat med hästar som varit drabbade av gaffelbandsskador, avslutar Wickman.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS