Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppssegrare byter regi

Foto: mia Törnberg
Unica Gio kommer framöver att tränas av Jörgen Westholm. Foto: mia Törnberg

Jörgen Westholm har fått in en intressant häst i träning. Det numera fyraåriga stoet vann ett Grupp II-lopp på Jägersro under fjolåret.

Publicerad:

Det är det Stall Courants fyraåriga sto Unica Gio (e. Donato Hanover) som byter regi från Reijo Liljendahl till Jörgen Westholm. Unica Gio har tjänat 668.944 kronor och hennes största seger är när hon vann finalen av Breeders Course (Grupp II-lopp) på Jägersro under Hugo Åbergs-dagen 2016. 
– Hästen har mycket simträning bakom sig och är inte så hårt snabbjobbad. Hon är lite svårdbedömd för mig, men känns intressant, säger Jörgen Westholm. 

Redan på måndag blir det debut för Unica Gio hos Stall Westholm. På måndag går hon går ut i ett försök till Stosprintern i Halmstad från spår fyra bakom bilen.
– Det är en häst med mycket fart i sig och det ska bli spännande att se hur hon agerar. Men jag vill se henne i lopp innan vi börjar planera mer långsiktigt, säger Jörgen Westholm.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS