Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storloppsvinnare till Redén

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Daniel Redén har fått in ett intressant nyförvärv i sitt stall.

Publicerad:

USA-födde Exodus Hanover inledde sin karriär i USA, där han bland annat vann försök i Pennsylvania Sire Stakes som tvååring. Han vann sex lopp på elva starter under sin första säsong och tjänade drygt en miljon kronor. Treåringssäsongen blev inte alls lika framgångsrik och sent som treåring flögs hästen över till Sverige och gick i träning till Roger Walmann. 

I dennes regi inledde Andover Hall-sonen det lite knackigt, men under hösten som fyraåring kom karriärens hittills största seger då han vann Grosser Preis von Deutschland i Hamburg före hästar som British Steel och Sciacallo OM, och tjänade 90.000 euro.

Hästen har inte startat sedan juli i fjol och har bland annat varit hos Hagmyrentränare Caroline Holm, som specialicerat sig på rehabilitering och konvalecenter.
Sedan en dryg vecka tillbaka återfinns Exodus Hanover på Daniel Redéns träningslista. SRF Stable är det som äger den numera åttaårige hästen, som vunnit tio lopp på 51 starter och tjänat 2.875.759 kronor. Han ståtar med rekordet 1.10,5ak.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS