Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Green Grass

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Sébastien Guarato tränar Green Grass. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Det treåriga stoet Green Grass går från klarhet till klarhet i Frankrike. På söndagen plockade hon hem Grupp I-loppet Criterium des Jeunes med knapp marginal.

Publicerad:

Hittills obesegrade Gotland fick det inte att stämma utan galopperade bort sig när treåringarna gjorde upp i Criterium des Jeunes (€170.000) på Vincennes. I stället var det Sébastien Guarato-tränade Green Grass (e. Bold Eagle) och Philippe Allaires Golden Bridge tillsammans med Yoann Lebourgeois som tampades över upploppet.

Treåringarna passerade mållinjen sida vid sida, men till sist förkunnandes det att det var Bold Eagle-dottern Green Grass som var först över linjen tillsammans med Gabriele Gelormini och hon plockade därmed hem förstapriset på 76.500 euro. Detta på segertiden 1.14,3/2700 meter.

Green Grass har fått en fin start på karriären och har som treåring tagit hem Grupp II-löpningarna Prix Roquepine och Prix Gelinotte. Det här var dock hennes hittills största framgång och totalt har stoet sex segrar på tio starter. Hon har redan nu sprungit in 238.900 euro.

Bakom Green Grass och Golden Bridge gick tredjepriset till Philippe Allaires Girls Talk och David Thomain.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS