Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Johansson

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Captain Crunch var bara bäst i lördagens North America Cup på Mohawk. Nancy Johanssons passgångare vann det penningstinna loppet på nytt kanadensiskt rekord.

Publicerad:

En miljon kanadensiska dollar fanns att tävla om för de treåriga passgångarna i årets upplaga av North America Cup. Captain Crunch (e. Captaintreacherous) tog hand om ledningen, men Scott Zeron valde att lämna ifrån sig taktpinnen.

Vinnarhålet blev sedan tredje par invändigt innan Zeron styrde ut i andraspår. Genom slutsvängen satte Nancy Johanssons häst ordentlig press på ledande Workin Ona Mystery och kopplade greppet i början av upploppet. Där höll han sedan undan till seger på 1.06,7 – kanadensiskt rekord.
– Den sista biten måste jag ha skrikit hans namn säkert 30 gånger, sade Johansson efteråt.
– Han fick ingenting gratis i dag. Han är helt enkelt ett fantastiskt djur.

Captain Crunch delägs av Christina Takter och lade nu till ytterligare en storseger till sin digra meritlista. Han har tidigare vunnit bland annat Breeders Crown och Governors Cup och valdes i fjol till årets tvååring i USA.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS