Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Storseger för Lorentzon

Foto: Mia Törnberg/TR Bild
Anette Lorentzons stall har nu tjänat 805.318 dollar hittills i år. Foto: Mia Törnberg/TR Bild

Årets upplaga av Elitloppet kördes utan deltagande från andra sidan Atlanten. I stället gjorde den äldre nordamerikanska eliten upp i Chester på söndagsaftonen. Loppet i fråga var Maxie Lee Invitational och det slutade med svensk seger.

Publicerad:

Per Engbloms Pinkman var snabbast från start, men Dexter Dunn överlät taktpinnen när Tim Tetrick körde till med Guardian Angel Ås (e. Archangel). Anette Lorentzons häst kom till ledningen i utgången av första sväng och sedan var segern aldrig i fara.

Pinkman och Fiftydallarbill försökte att ta upp jakten till slut, men det förgäves när Tetrick lättade på tömmarna över upploppet. Guardian Angel Ås gick då undan med två längder via 1.09 blankt över engelska milen. Segern var värd 50.000 dollar för ägarna ACL Stuteri och Kjell Johansson.

Kampen om andrapriset vann Pinkman före Fiftydallarbill. Cruzado Dela Noche kom däremot aldrig in i matchen från spår åtta. Marcus Melanders världsmästare avslutade starkt, men fick nöja sig med en femteplats.

Engblom etta och tvåa

Senare på söndagen skördade Per Engblom framgångar på Pocono Downs. Där kördes det tre försök för treåriga ston i Pennsylvania Sire Stakes och i det andra segrade svenskens Asiago (e. Muscle Hill) från ledningen på 1.11,7. Hennes stallkamrat Beautiful Sin var sedan tvåa bakom Millies Possesion (e. Possess the Will) i det tredje försöket.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS